În ultima zi a anului școlar, elevii, părinții și profesorii Școlii Internaționale Heritage au „vizitat” și au „gustat” din cultura a 10 țări de pe diverse continente. Pe 31 mai 2018 la școală s-a desfășurat Ziua Internațională, organizată de întreaga comunitate Heritage.

Participanții (elevii claselor primare și gimnaziale, susținuți de profesori și părinți) au format din timp 10 grupuri, iar fiecare dintre acestea a avut „tema pentru acasă” să reprezinte una dintre țările: Brazilia, Chile, Egipt, SUA, Mexic, Italia, Marea Britanie, Kenya, Japonia sau Australia.

Copiii s-au documentat temeinic despre cultura și specificul țării alese, au discutat și au făcut schimb de informații în timpul lecțiilor, iar la cluburile extracurriculare au meșterit obiecte tradiționale, au învățat dansuri și melodii caracteristice regiunilor geografice studiate.

După luni bune de pregătiri, reprezentanții celor 10 națiuni și-au deschis ușile pentru „călători” – în  ziua „Ultimului sunet” la Heritage au fost asamblate standuri pentru fiecare țară. Participanții – copii, părinți și profesori – au primit câte un „pașaport” cu 10 „vize”, care le dădea dreptul să viziteze țările, pentru a afla informații curioase și a urmări imagini reprezentative, pentru a se bucura de un spectacol cultural și a admira portul național, dar și pentru a gusta din bucatele tradiționale ale fiecărui stat.

Bogdanka Adamu, director, Școala Internațională Heritage

Prima școală internațională fondată în Moldova și-a propus să încheie anul de studii într-un mod inedit și foarte reprezentativ pentru noi. Multiculturalismul este parte din identitatea școlii și astfel creștem personalități tolerante, deschise și care gândesc global. Sunt fericită că evenimentul a fost un succes datoriră implicării fiecărui membru al comunității Heritage: echipa pedagogică, părinții, personalul administrativ și de suport, dar, în primul rând – elevii noștri extraordinari.

Evenimentul a fost desfășurat în spiritul responsabilității, fiind aplicate politicile adoptate de Heritage – sortarea separată a deșeurilor, utilizarea materialelor ecologice și reciclarea. Mai mult decât atât, deși „pașapoartele” pentru participarea la eveniment erau oferite gratuit, vizitatorii entuziasmați de experiențele trăite la Ziua Internațională au fost îndemnați să facă donații benevole. Fondurile colectate vor fi utilizate pentru activitățile filantropice din programul complex de responsabilitate socială „Go Heritage”.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *