Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut chiar de Drăguțanu în cadrul unei conferințe de presă. Acesta i-a acuzat pe politicenii de la Chișinău de implicare în treburile Băncii Naționale a Moldovei.

Acum câteva minute, Drăguțanu a declarat că Banca Națională a fost manipulată de cei care au pornit frauda de la B.E.M. Acesta a mai spus că demisia de la BNM nu va rezolva problema de la această instituție.

Dorin Drăguțanu susține că el înpreună cu alți colegi din administrația BNM nu pleacă nicăieri, rămân pe loc pentru a răspunde în fața instituțiilor speciale, să ofere toate informațiile necesare comapniei KROLL care realizează a doua etapă de audit în cazul “JAFUL SECOLULUI”, dar și a oferi date reprezentanților F.M.I. Toate astea pentru ca politicienii să înțeleagă cine se face vinovat de fraudele de la B.E.M., Banca Socială și Unibank.

Guvernatorul Dorin Drăguțanu a mai declarat că decizia de a-și da demisia a fost luată sub presiunea politicienilor, iar în acest timp tot ei, politicienii, au pregătit noii candidați pentru a preula șefia de la B.N.M.

Potrivit legislației, timp de trei luni, Dorin Drăguțanu trebuie să asigure interimatul funcției. Dorin Drăguțanu deține funcția de guvernator al BNM din 6 noiembrie 2009.

 

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *