Twitter și-a intensificat lupta acerbă împotriva conturilor false și suspecte, suspendând mai mult de 1 milion de profiluri pe zi în ultimele luni – o schimbare majoră pentru a diminua fluxul dezinformării pe platformă, anunță publicația americană Washington Post, scrie portalul media-azi.md.

Rata de suspendare a profilurilor false, confirmată și de Twitter, a fost dublat începând din octombrie 2017, când compania a dezvăluit la solicitarea Congresului american felul în care conturile false au fost utilizate de Rusia pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA. Twitter a suspendat mai mult de 70 de milioane de conturi în mai și iunie, iar ritmul a continuat în luna iulie, potrivit datelor ziarului.

Unii angajați ai companiei, care cunosc situația, cred că ștergerea agresivă a conturilor nedorite poate duce la o scădere neașteptat de mare a numărului de utilizatori lunari în al doilea trimestru, care s-a încheiat la 30 iunie. Oficial, Twitter a refuzat să comenteze o posibilă scădere a bazei de utilizatori.

Conform Washington Post, modificările întreprinse recent au la origine presiunea politică din partea legislatorilor americani, în urma dezvăluirilor despre fabrica de troli rusă, care controla peste 3.000 de conturi Twitter în perioada alegerilor prezidențiale din 2016. Alte 50.258 de conturi automatizate au fost de asemenea identificare ca având legătură cu guvernul rus, a mai constatat atunci compania.

Detalii găsiţi pe media-azi.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *