Exact peste două săptămâni mai multe case de cultură din Republica Moldova vor fi gazda festivalului de muzică clasică “BACH LA CASA DE CULTURĂ”, care, în acest an, a ajuns la cea de-a treia ediție.

Astfel, startul turneului “BACH LA CASA DE CULTURĂ” va fi dat pe data de 21 iulie și se va încheia pe data de 6 august. În perioada respectivă, prin intermediul acestui proiect inițiat de tinerii de la “Moldo Crescendo” în incinta a nouă case de cultură din mai multe localități din Republica Moldova vor răsuna celebre opere semnate de compozitori cu renume mondial, cum ar fi: J.S.Bach, L.V.Beethoven, D.Șostakovici, G.Enescu și alții.

În continuare vă propunem programul turneului muzical:

21 iulie – Ialoveni
22 iulie – satul Mereni
23 iulie – Ceadîr-Lunga
28 iulie – Cimișlia
29 iulie – Călărași
30 iulie – Hâncești
4 august – satul Băhrinești
5 august- Rezina
6 august– Chișinău (Casa de Cultură a Universității de Stat din Moldova)

Muzicienii proiectului “Moldo Crescendo” sunt originari din Republica Moldova, dar au absolvit sau își fac studiile peste hotare: Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Marcel Andrieș – vioară (Malaesia), Ian Psegodschi – violă (Belgia), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Borodin – violoncel (România), Marcel Lazăr – pian (România). La fel, Lia Sinchevici, actrița originară din Rezina, care activează de 8 ani în București, va recita din Luceafărul lui Eminescu, acompaniată de muzică de calitate. Mai mult, în proiect sunt implicați 9 fotografi și 3 videografi, pentru a oferi și un caracter vizual-artistic festivalului. 

Așadar, toți sunt așteptați de pe 21 iulie până pe 6 august să se delecteze cu muzică de calitate și plină de esență filosofică, armonie și măreție. Intrarea este LIBERĂ.

AUTOR: Alexandra Șaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *