La pas alergător pentru o cauză nobilă! Trei actori români de la trupa de teatru “SKEPSIS” din Alba Iulia participă la un semimaraton. Ei trebuie să parcurgă o distanță de 21,5 km. Traseul a fost creat în orașul Aiud, județul Alba, având și drum asfaltat, dar și drum forestier și pante.
Motivele pentru care participă la semimaraton sunt multiple, mărutrisesc actorii. Ei încearcă ceva nou și diferit. Și asta pentru că, iubesc aventura și provocările. Tocmai de aceea, antrenamentele noastre erau tot timpul în locații diferite. Odată cu participarea la acest semimaraton sportivii amatori au găsit o modalitate de a se descoperi pe sineși să afle ce lucruri îi atrag în afară de actorie, și nu în ultimul rând, pentru a dona bani persoanelor care nu se pot bucura de o viață normală – nu au toate membrele pentru a functiona independent. Astfel, își dorec să poată ajuta măcar cumva aceste persoane care merită o viață decentă.
Și dacă tot sunt artiști, băieții au decis să-și denumească echipa “Fugarii cu Skepsis” – numele fiind inspirat din trupa din care fac parte: Trupa “SKEPSIS”.
Pregătirea pentru semimaraton înseamnă: încălzirea corpului, fiecare parte, și alegerea unor trasee mai dificile ca cel al concursului. Obstacole mai multe, pante mai complicate. Mai mult, antrenamentele nu au fost deloc ușoare. Au fost mereu întâmpinați de câini, care erau gata să-i muște, căderi în râu în timp ce încercau să-l traverseze, multe zgârâieturide la spinii prin care treceau și, evident, rătăciri. Dar asta e riscul unei misiuni la care atât de mult țin cei trei actori de la trupa “SKEPSIS” din Alba Iulia.
AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *