Declaraţii îndrăzneţe din partea fostului lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, la Congresul Extraordinar al Partidului Unităţii Naţionale, unde a fost ales în calitate de preşedinte de onoare al formaţiunii. 

Băsescu a făcut o radiografie amplă a politicului de la Chişinău, spunând că politicienii de la noi care se declară antiunionişti, în realitate au în buzunar paşaportul românesc. Diferenţa între ei şi cetăţenii Republicii Moldova, deţinători ai cetăţeniei române este că oamenii de rând datorită paşaportului românesc muncesc din greu pentru a-şi câştiga un ban în Uniunea Europeană, iar politicienii cu ajutorul paşapoartelor româneşti se plimbă prin vacanţe la Monaco sau Coasta de Azur. Aici este eşecul major al politicienilor din Republica Moldova, a mai declarat Băsescu.

TRAIAN BĂSESCU, preşedinte de onoare al PUN

Să nu creadă vreo unul din ei că m-au păcălit. Ştiam ce hram poartă, indiferent ce-mi spuneau. Vreau să fiu în conducerea Republicii Moldova, ca să mutăm graniţa României pe Nistru. Am convigerea că cei trei lideri: Codreanu, Şalaru, Guţu îşi vor dedica pentru a realiza acest deziderat, iar de cealalată parte PMP se va angaja ăe această cale.

Mai mult, Băsescu a declarat că obiectivul lor este să fie 50+1 de deputaţi unionişti în Parlamentul de la Chişinău. La finalul Congresului s-a decis că funcţia de preşedinte al PUN să fie vacantă până va fi clarificată situaţia juridică privind cetăţenia Republicii Moldova lui Băsescu.

AUTOR: Liviu Damian

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *