Cea mai mare tragedie din Bucuresti: Incendiu in clubul Colectiv – 27 de morti, cel putin 162 de raniti. Parchetul a deschis ancheta/ Numere de urgenta pentru rudele victimelor

INCENDIUCel putin 27 de persoane – majoritatea adolescenti – au murit si alte peste 160 au fost ranite in urma unui incendiu care a avut loc, vineri seara, in clubul Colectiv din sectorul 4 al Bucurestiului. Incendiul a izbucnit, potrivit mai multor martori, de la artificii folosite la un concert care avea loc la acel moment.

S-a început urmărirea penală in rem, pentru UCIDERE DIN CULPĂ. Anchetatorii urmează să stabilească cine ar fi vinovaţii pentru această tragedie

UPDATE 11:44 Potrivit ultimelor informații, în acest moment au mai rămas neidentificate cinci victime ale incediului, care au fost găsite carbonizate de către criminaliști.

UPDATE 11:09 Klaus Iohannis a dat primele declarații despre tragedia de la Colectiv. “Sunt îndurerat, cutremurat, dar și revoltat. Sunt revoltat că o astfel de tragedie s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureștiului. Atâția oameni tineri, nevinovați, au murit. Mulți, foarte mulți, sunt răniți. Voi merge să-i vizitez pe unii. Este o mare, mare tragedie și cred că este foarte important să tragem deja primele învățăminte. Această tragedie se datorează și faptului că s-a abordat după principiul ‘Las că merge și așa’. Am indicii că ignorarea normelor a dus la această tragedie. Sper ca autoritățile să termine repede și ferm achetele și să avem concluzii cu care putem să explicăm de ce s-a întâmplat această tragedie”, a spus Iohannis.

Un tanăr din Negresti-Oas se află în Clubul Colectiv în momentul incendiului, acesta fiind internat acum la Spitalul Bagdasar din Capitală.

Andrei Bud este student la Facultatea de Matematică din București. Acesta a câștigat mai multe medalii de aur și bronz la Olimpiadele internaționale de Informatică Organizate în ultimii ani.

După ce au efectuat măsurători toată noaptea alături de criminaliști la clubul Colectiv după incendiul care a ucis 27 de persoane, procurorii de pe lângă Parchetul București au fost înștiințați telefonic că trebuie să predea toată documentația procurorilor de pe lângă Parchetul General care vor prelua acest dosar.

Decizia a fost luată după amploarea uriașă pe care a luat-o acest caz, având în vedere numărul mare de victime.

Toată noaptea au fost efectuate și audieri la sediul Poliției Capitalei. Printre cei audiați se numără și administratorii societății care deține clubul.

UPDATE 9:50 În acest moment sunt 146 de răniți în spitalele din Capitală și din județul Ilfov

UPDATE 8.20 – Nu exista niciun fel de autorizare de la ISU pentru spectacolul pirothenic de aseară, a declarat Raed Arafat.

UPDATE 7.30 GUVERNUL A DECIS CĂ VOR FI DECLARATE 3 ZILE DE DOLIU NAȚIONAL

UPDATE 3.29 Parchetul a deschis un dosar de urmărire penală pentru faptele de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. La fața locului se află procurori, polițiști criminaliști care ridică probe și stau de vorbă cu martorii.

UPDATE 3.27 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că prima ipoteză de lucru este incendiul şi nu explozia şi că urmează o expertiză, identificarea cadavrelor şi audierile administratorilor şi martorilor.

UPDATE ora 3.20 Cei mai mulţi răniți au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

UPDATE ora 02.47 Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547″, se arată în comunicatul remis de MAI.

UPDATE ora 02.36 Numărul persoanelor decedate în incendiul produs vineri seară în Clubul Colectiv a ajuns la 27, după ce un alt rănit a murit la Spitalul Universitar, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu, potivit unui comunicat al MAI.

UPDATE ora 02:35 A început transferul răniţilor între spitale, pentru situaţiile în care unele unităţi medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferaţi primii patru răniţi de la Spitalul Floreasca. În total, cel puţin zece dintre răniţii în acest incendiu urmează să fie transferaţi de la Spitalul Floreasca la alte unităţi, între care Spitalul SRI.

UPDATE ora 02:10 Medicii de la spitalul Floreasca au anunțat că bucureștenii care vor să doneze sânge să meargă la ora 8 dimineață.

UPDATE ora 02:05 Trupurile neînsuflețite sunt în interiorul clubului. Cei de la IML sunt la fața locului.

UPDATE ora 02.13 Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că cei care vor să doneze sânge o pot face începând de sâmbătă dimineață, de la ora 8, la două centre din Capitală.

“Fac un apel către cei care vor să doneze sânge. De mâine dimineață (sâmbătă – n.r.), de la ora 8, la Centrul de transfuzie din București, de lângă Piața Victoriei, dr. Caracas numărul 2 și la Spitalul Universitar, la centrul de donare de acolo. În noaptea asta, nu la spitale, pentru că ne îngreunează activitatea și pentru noaptea asta avem suficient sânge”, a spus Bănicioiu, într-o intervenție telefonică.

UPDATE ora 02:03 Comitetul pentru situații de urgență se reunește la Guvern, la ora 07.00.

UPDATE 01.55 Alte două numere de telefon pentru a afla informații despre tragedia de la clubul Colectiv: 021.313.06.05 și 021.312.25.47. Primul număr este: 021.206.92.91.

UPDATE ora 01:36 Numărul răniților a ajuns la 154.

UPDATE ora 01:27 Mulți dintre răniți au arsuri pe 70 – 80 la sută din suprafața corpului.

UPDATE ora 01:10 Medicii îi îndeamnă pe bucureșteni să doneze sânge.

UPDATE ora 01:04 Numărul rănților a ajuns la 140.

UPDATE ora 00:44 Președintele Klaus Iohannis va declara doliu național, potrivit Digi 24.

UPDATE ora 00:40 Gabriel Oprea: ”Din păcate, sunt 26 de morți. L-am informat pe președintele Iohannis și pe premier. O să ne sprijine și armata. Spitalul militar ne stă la dispoziție. Mergem să facem un tur la toate spitalele”

”Pentru toți cei care au avut pe cineva în club și care nu au ajuns acasă. Există un număr de telefon: 021.206.92.91. La acest numr se va putea suna pentru a obține informații. Majoritatea decedaților nu au acte asupra lor”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE ora 00:25 “Este cod roşu. Situaţia este destul de gravă, se fac toate eforturile pentru a se putea salva ce se poate salva. Victimele sunt transportate spre spitalele de urgenţă. Au fost aduși medici de acasă, au fost redistribuite ventilatoare de la alte spitale”, a spus ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

UPDATE ora 00:22 Surse din cadrul spitalului Floreasca spun că dacă numărul răniților aduși acolo va crește vor fi nevoiți să folosească sediul unei bănci din apropiere, pentru a trata pacienții, potrivit Digi 24.

UPDATE ora 00:17 Răniții de la spitalul Floreasca sunt duși, rând pe rând, în sala de operații.

UPDATE ora 00:14 Gabriel Oprea, ministrul de Interne: “Este o mare tragedie, este alarmă generală. Sunt 25 de morţi, toate forţele disponibile au fost mobilizate”.

UPDATE ora 00:13 ”Au fost mobilizați medici și asistenți suplimentari. S-a încercat resuscitarea mai multor victime. Din cauza intoxicației cu fum a fost dificil. Eu fost transportați la toate spitalele din București, la spitalul de arși, la Floreasca, la Fundeni, la Elias, la Universitar, la Bagdasar, urmând apoi să fie relocați, în funcție de gravitate. Colegii de la pompieri au finalizat evacuarea. Este o tragedie mare și nu știu să mai fi fost așa ceva”, a declarat Raed Arafat. 88  de răniți au fost transportați la spital până acum.

UPDATE ora 00:07 Surse din cadrul ISU spun că numărul persoanelor decedate ar fi ajuns la 40!

UPDATE ora 00:03 Medicii de pe ambulanțe au probleme cu direcționarea victimelor spre spitale. Unitățile de urgență sunt deja suprasolicitate.

UPDATE ora 00:01 Ministrul de interne se îndreaptă spre locul tragediei.

UPDATE ORA 23:58 Numărul răniților ar fi depășit deja 80 de persoane.

UPDATEora 23:56 ”Sunt mai mulți răniți. Am confirmat 18 decedați. Din păcate, ne așteptăm ca numărul lor să crească. Vom da mai multe date în curând”, a declarat secretarul de stat MAI, Raed Arafat.

UPDATE ora 23:49 Un martor spune că incendiul ar fi izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show. Flăcările au cuprins un stâlp din club și s-au extins cu repeziciune, din cauza spațiului mic și a materialelor din jurul scenei. Tavanul s-ar fi prăbușit peste tinerii aflați în club.

UPDATE ora 23:46 Surse din cadrul SMURD spun că 18 persoane au decedat.

UPDATE ora 23:40 Câteva dintre victime sunt în stop cardio-respirator. 20 de persoane au fost transportate la mai multe spitalul de arși, la Floreasca și la Universitar.

UPDATE ora 23:34 Multe persoane au fost intoxicate cu fum. Trierea victimelor nu s-a terminat.

UPDATE ora 23:32 În club ar fi fost peste 200 de persoane. Victimele sunt transportate la mai multe spitale din Capitală. Pompierii se luptă să stingă incendiul, cu 6 autospeciale.

Zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au ajuns la fața locului. Martorii spun că incidentul s-a soldat cu victime multiple.

În club erau aproximativ 100 de persoane, dintre care zeci sunt rănite, dintre care aproximativ 40 au suferit arsuri grave. Printre victime se numără și cântărețul Alex Pascu, băiatul antrenoarei de scrimă, Ana Pascu. Acesta a fost transportat la urgență.

Din primele informații, tragedia a avut loc în urma unei explozii la subsolul clădirii din sectorul 4, din zona Spitalului Bucur.

În clubul respectiv urma să aibă loc un concert al trupei Goodbye To Gravity, iar alături de aceasta urmau să urce pe scenă și artiști români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *