Fostul șef de la Casa Albă, Barack Obama, a avut două mandate în care n-a ratat niciun prilej de a-și arăta pasiunea pentru muzică. Obama poate fi considerat, pe bună dreptate, unul dintre cei mai iubiți președinți ai Americii, nonșalanța și simțul umorului fiind două dintre trăsăturile care i-au crescut popularitatea. Nici soția sa, Michelle, nu s-a lasat mai prejos și, pe aceași lungime de undă cu soțul său, a reușit să dea un exemplu atât femeilor din toată lumea cât și urmatoarelor generații.

Cum muzica nu a lipsit niciodată din aparițiile lui Obama, mai jos, vedeți cele mai tari momente muzicale ale lui fostului președinte al S.U.A.

Tribute pentru Prince

Anul trecut, cu ocazia celebrării Halloween-ului, la Casa Albă și-a făcut apariția Prince – varianta de gradiniță. Un băiețel s-a deghizat în celebrul cântăreț și a plecat să îl colinde însuși președintelui Americii, care a avut o reacție de milioane atunci când l-a văzut pe micuț. Acesta a început să cânte piesa „Purple Rain”, sub privirile uimite ale tuturor, mai ales cea a băiețelului.

Mobila din Scandinavia, Angry Birds si heavy metal

Anul trecut, dupa ce a primit cum se cuvine cinci lideri nordici cu ocazia summitului de la Casa Albă, Barack Obama a ținut un discurs de mulțumire pentru țările reprezentate. Pentru ce a mulțumit? Păi, pentru mobila din Scandinavia pe care americanii o importă neîncetat, pentru Angry Birds, Candy Crush și muzica heavy metal din Finlanda: „Vreau să subliniez faptul că Finlanda are probabil cele mai multe trupe de heavy metal, și de asemenea, un guvern foarte puternic. Nu știu dacă au vreo legătură una cu cealaltă…”

https://www.youtube.com/watch?v=2v8Z7GO6h9U

Festivalul de muzică și artă al familiei Obama

Nu, nu se numea Obamachella, dar a fost făcut după modelul SXSW. A avut loc anul trecut, în luna octombrie, la Casa Albă, pentru a „aduce împreună oameni creativi, inovatori și organizați, care muncesc în fiecare zi pentru a face mai buni viețile americanilor și ale tuturor oamenilor din lume.”

Duetul cu rapperul preferat

Cu ocazia majoratului mezinei familiei, Malia, Obama a făcut duet cu rapperul său favorit, Kendrick Lamar, pe care chiar l-a invitat la Casa Albă și cu altă ocazie, și cu Janelle Monae. Cei trei i-au cântat fericitei sărbătorite „La mulți ani!”, iar clipul a devenit rapid viral pe rețelele de socializare.

Omagiu pentru Ray Charles

În cadrul evenimentului organizat în memoria regretatului Ray Charles, președintele Americii a făcut din nou spectacol. După discursul emoționant în care l-a numit pe celebrul cântăreț „unul dintre cei mai brilianți și influenți muzicieni din toate timpurile”, acesta a făcut echipă cu Usher, Sam Moore și Demi Lovato, iar împreună au interpretat piesa „What’d I Say”. Să vedem ce-a ieșit!

https://www.youtube.com/watch?v=tzU0jUSUW5I

„Sweet Home Chicago”

Atunci când conduci un popor și îți place să și cânți pe deasupra, practic poți fredona cu orice artist îți dorești. De această dată este vorba despre B.B King, Mick Jagger și Gary Clark Jr., cu care Obama a cântat în 2012 în cadrul White House Blues Festival.

Înmormântarea

Obama nu cântă doar la majorate, ci și la înmormântări. În 2015, aflat la înmormântarea reverendului Clementa Pinckney, un membru democrat al Senatului Carolinei de Sud care a fost împușcat de către Dylann Rof, Barack Obama a cântat alături de cei prezenți „Amazing Grace”. Și chiar a fost amazing!

Puteți să-i spuneți Al

În timpul unui eveniment de strângeri de fonduri din 2012, ce a avut loc la Harlem’s Apollo Theater, Barack Obama a cântat piesa „Let’s Stay Together” a lui Al Green, care a fost de asemenea de față. În încheiere, președintele i-a spus: „Nu îți face griji, nu pot cânta la fel ca tine, dar mi-am dorit să îmi arăt aprecierea pentru ceea ce faci.”

https://www.youtube.com/watch?v=y6uHR90Sq6k

Mai multe detalii despre acest clasament deosebit găsiți pe portalul unsitedemuzica.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *