Brandurile de la Chișinău se bucură de o apreciere din partea celor de peste Prut. Mai mult, acestea au ajuns să fie apreciate și în alte țări europene. Portalul dinbasarabia.ro a realizat un top al celor mai populare branduri din Republica Moldova și iată ce a ieșit. 

BOMBOANELE “BUCURIA”

“BUCURIA” reprezintă cartea de vizită a Republicii Moldova. Compania a apărut  în 1946 și mai bine de șaptezeci de ani bucură cu un sortiment larg de dulciuri. În medie, “BUCURIA” produce circa 37 de tone de produse în fiecare an. Astfel, ’’legenda dulce’’ a Basarabiei a reușit să adune în palmares numeroase premii și distincții: EuroMarket Award – Bruxelles, Earthmaker Award – Malta, Inpex XIV – SUA. Printre cele mai cunoscute produse se numără ’’Chișinăul de Seară’’, ’’Metorit’’ ’’Do-re-mi’’, ’’Dorința’’ și ’’Livada Moldovei’’, mai scrie portalul citat.

ORAȘUL VINURILOR CRICOVA

Situat la doar 11 km depărtate de Chișinău, combinatul “CRICOVA” este cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile uriașe, dar, în special, pentru vinurile sale de o finețe aparte. Pe lângă vinurile excelente, ’’Cricova’’ este cunoscută și pentru aportul său  în descoperirea celui mai senzațional vin spumant. Acesta este produs după rețeta franțuzească, iar pentru pregătirea lui este necesar cel puțin trei ani. Din tezaurul prețios al combinatului fac parte circa un milion de sticle de valoare unică, printre acestea se numără ’’Ierusalim de Paști’’, licoarea ’’Ian Beher’’, recolta anului 1992.  Fiecare soi de vin își găsește locul în cele 70 de străzi, drept pentru care pe strada ’’Cabernet’’ aveți ocazia să vedeți cele mai populare vinuri roșii din întreaga lume.

COMBINATUL DE PANIFICAȚIE “FRANZELUȚA”

“FRANZELUȚA” activitatează încă din primii ani ai celui de-al doilea Război Mondial, chiar dacă la început procesul industriei de panificație se executa manual, astăzi cele patruzeci și două de brutării se bucură de un ansamblu de utilaj tehnologic modern ce face față cu acribie cerințelor de pe piață. Este de menționat faptul că, ’’Franzeluța’’ deține 56 % din capitalul statuar constituind aportul statului, titrează portalul dinbasarabia.ro. Ea produce cele mai rafinate torturi, iar în prăjiturile delicioase se simte gustul cofetarilor talentați.

Ce alte mărci super-cunoscute în Republica Moldova și care au cucerit inimile, dar și gustul celor de peste Prut vedeți accesând link-ul dinbasarabia.ro/top-5-branduri-dinbasarabia/!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *