O vacnață de vis este acea vacanță care cu bani puțini te simți ca în PARADIS. Echipa radionunta.com îți oferă un TOP ZECE destinații turistice pe care SIGUR îți dorești să le vizitezi.

LONDRA

Doar cu un bilet la avion în valoare de 44 de euro, poți călători la LONDRA fără mari probleme. Imediat ce ai ajuns, fii sigur că vacanța este una perfectă. Londra este un megalopolis de oameni, idei si energie frenetica. Fiind capitala si cel mai mare oras din Regatele Unite si Anglia, Londra este de asemenea cel mai mare oras din Europa de Vest. Populatia oficiala a Londrei este de 8 milioane de locuitori desi, daca iei in considerare si zona metropolitana, populatia se apropie de 14 milioane de locuitori. Considerata unul din cele doua orase globale ce “conduc lumea”, Londra ramane o capitala internationala a culturii, muzicii, educatiei, modei, politicii, finantelor si comertului. Londra este un centru international al artelor, muzicii, muzeelor si multor altor manifestari culturale.

11

MADRID

Cu un bilet de aproape 70 de euro ajungi la Madrid, care este capitala si cel mai mare oras al Spaniei. Cu o populatie de aproximativ 3.3 milioane de locuitori, la care daca adaugi zona metropolitana ajungi la 6.5 milioane, Madrid este si capitala Comunitatii Autonome Madrid. Orasul este renumit pentru mostenirea sa culturala si artistica, ilustrata perfect de Muzeul Prado. De asemenea, Madridul se lauda ca are una dintre cele mai intense vieti de noapte din lume. Madridul este sinonim cu galeriile de arta, coridele (luptele cu taurii) si cinele in aer liber. Madrid este cunoscut si pentru viata sa de noapte si cluburile sale. Pentru madrileni nu este iesit din comun sa danseze toata noaptea, iar dimineata sa mearga la munca. Se poate petrece o zi in Madrid cu numai 35 EUR, daca mergeti in baruri si petreceti noaptea la o pensiune. Un buget mai potrivit care ar include o camera la hotel, trei mese pe zi si intrari la muzee se ridica la 120 de euro. Cateva preturi in Madrid: o cafea costa 1.8 EUR, un bilet la metrou 1.35 EUR, intrarea la Muzeul Prado 6 EUR, o sticla mica de bere 1 EUR.

22

ROMA

Dacă ai în buzunar 24 de euro, atunci Roma poate fi destinația ta următoare. Pentru 50 EUR puteti dormi o noapte la un hostel, unde va gatiti singur, dar suma nu va acoperi intrarile la muzee, gradini si transportul in comun. Daca preferati sa stati mai confortabil si nu doriti sa impartiti camera cu altcineva, sa mancati la restaurant si sa beneficiati de serviciile utile ale ghizilor, trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 120 EUR pentru o zi in Roma. Cateva preturi si tarife in Roma: o bere intr-un pub 4 EUR, o calatorie cu metroul 1 EUR, un bilet la un meci de fotbal 30 EUR, o felie de pizza 3 EUR, intrarea la Coloseum 18 EUR.

23

BARCELONA

O călătorie cu avionul spre Barcelona costă doar 80 de euro. Indiferent de bugetul tau, Barcelona are restaurante si terase pentru toate buzunarele. In Plaza Catalunia poti gasi o varietate de fructe de mare, mancare traditionala bazata pe carne, fructe si legume proaspete, combinate de cele mai multe ori in feluri neobisnuite si delicioase. Daca ajungi pe La Rambla nu cumva sa ratezi una dintre cele mai mari si bogate piete din Europa – La Boqueria.

24

PARIS

Un bilet la avion pentru PARIS costă 48 de euro. Parisul, orasul in care o cafea costa 5 EUR, nu este tocmai cel mai ieftin oras din Europa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa strangi bani ani intregi sa poti sa il vizitezi. Daca nu te deranjeaza sa dormi intr-o pensiune si sa mananci numai produse de patiserie, 50 EUR pe zi pot fi de ajuns. Bineinteles ca daca preferi sa dormi la un hotel de minim 3 stele si sa iei masa intr-unul din acele restaurante cochete situate de-a lungul Senei, Parisul iti scoate din buzunar cel putin 180 EUR pe zi.

25

Nota Redacției: recomandările pentru vacanța perfectă vin din partea vola.ro

AUTOR: Elena Zaharia, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *