Atacuri cibernetice, scurgeri de date, spionaj online: auzim mereu despre astfel de incidente și ne-am obișnuit cumva cu ele. Dar rămânem neputincioși în fața hackerilor? Cum prevenim sau reparăm consecințele acțiunilor întreprinse de răuvoitori? La aceste întrebări ne vor răspunde invitații speciali ai celei de-a VII-a ediții a Forumului Regional din cadrul „Moldova Cyber Week 2019”. La eveniment vor participa cca 400 de profesioniști din domeniu și experți cu renume. Vă prezentăm în continuare câteva nume sonore – invitați speciali ai evenimentului.

Reinventarea securității cibernetice la nivel geopolitic

https://www.facebook.com/stisc.gov.md/photos/gm.461350647920169/1558505757622821/?type=3&theater

Gestionarea riscului de securitate cibernetică (guverne, organizații, indivizi)

https://www.facebook.com/stisc.gov.md/photos/gm.461352097920024/1558507954289268/?type=3&theater

Securitatea cibernetică – o responsabilitate împărțită între sectorul public și privat. Cooperarea regională și internațională în domeniu

Alături de invitații speciali ai evenimentului, la de-a VII-a ediție a Forumului Regional din cadrul „Moldova Cyber Week, 2019”, peste 40 de experți vor participa la panelurile de discuții, unde vor fi abordate subiecte de interes, precum: diplomația cibernetică; reinventarea securității cibernetice la nivel geopolitic; viitorul tehnologiei: previziuni și perspective; de la securitate cibernetică la imunitate cibernetică; tendințe emergente în securitatea cibernetică; directiva NIS în legislația națională; crimele cibernetice – acțiune și contracarare;  bunele practici privind aplicarea și implementarea politicilor în domeniul securității cibernetice ale Estoniei, Germaniei, Letoniei, Lituaniei, României, Georgiei și Ucrainei.

În cadrul evenimentului vor fi organizate ateliere de lucru și exerciții practice, în timpul cărora participanții își vor putea îmbunătăți capacitatea de răspuns la incidente cibernetice, prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice, având sarcina să găsească soluțiile corecte de răspuns la situațiile de criză. Din echipa trainerilor implicați în antrenare fac parte reprezentanți ai sectorului privat din România, Ucraina, Marea Britanie și Estonia. Activitățile în cadrul ediției din acest an vor aduce în prim-plan rolul factorului uman și importanța fortificării colaborării la nivel regional, între sectorul public-privat și mediul academic, în scopul alinierii capabilităților și expertizei organizațiilor participante privind sensibilizarea privind potențialele amenințări, gestionarea incidentelor și remedierea acestora.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla pe www.moldovacyberweek.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *