Tinerii din raionale Anenii Noi, Ștefan Vodă și Fălești au participat la primele instruiri în cadrul proiectului “VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde”, desfășurat de Asociația Obștească “Media Grup MERIDIAN” (postul de radio Eco FM).

Pe parcursul instruirilor tinerii au aflat cum pot identifica și monitoriza problemele de mediu în localitatea natală și cum pot contribui la soluționarea lor. Au aflat cine sunt principalii actori implicați în soluționarea anumitor probleme, ce înseamnă a fi un cetățean activ, care mereu se implică în viața comunității.

Tinerii prezenți au fost interesați de modalitățile de conlucrare cu autoritățile și de participarea cetățeanului la buna guvernare de mediu. Au învățat pe parcurs cum este corect să scrii o știre, utilizând diverse surse.

Reprezentanții organizației au explicat  tinerilor ce reprezintă un post de radio, clasificarea, departamentele redacției și principiile de funcționare. O atenție deosebită a fost atrasă asupra principalelor soft-uri utilizate la radio pentru crearea unui produs media de calitate. În cadrul aplicațiilor practice tinerii au făcu cunoștință cu principiul de funcționare și utilizare a reportofoanelor.

Pe lângă tinerii de 14 ani la instruire au participat și maturi, reprezentanți ai ONG-urilor locale, care doresc să devină comunicatori al organizației pe care o reprezintă. Pe durata primelor instruiri a fost remarcat interesul și spiritul activ al participanților, care doresc să-și creeze propriile canale de podcasturi destinate principalelor probleme sau evenimente din localitatea natală.

Grupul de tineri din orașul Fălești

Tinerii instruiți la Anenii Noi

Instruire, Liceul Teoretic „Ștefan Vodă”

Instruire, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, or Fălești

Următoarele instruiri vor viza modalitățile de creare a produselor media, editarea lor, aspecte ale jurnalismului de mediu, de asemenea vor afla multe detalii interesante despre proiectele finanțate de UE în localitățile de baștină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *