În punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, la controlul de frontieră și cel de securitate s-au depistat o carte de identitate italiană, cu semne de falsificare, și 9200 de țigarete, ascunse în bagajele de cală. Sunt documentați pentru faptele ilegale doi conaționali și un cetățean al Republicii Gambia. Cazurile au fost consemnate în zilele de 23 și 24 noiembrie.
Refuz de intrare în Republica Moldova a primit cetățeanul Gambiei, iar drept motiv a servit o carte de identitate italiană, vădit falsificată. Astfel, în fluxul de călători ai cursei Istanbul-Chișinău, polițiștii de frontieră au identificat cetățeanul în cauză care pe lângă pașaport, a prezentat viza electronică, emisă de Ambasada R. Moldova. La controlul suplimentar al vizei s-a constatat că a fost eliberată în baza unei cărți de identitate italiene, pe care bărbatul din Gambia nu intenționa să o prezinte. În acest sens, s-a luat decizia extinderii controlului de frontieră, fiind verificată atât persoana, cât și bagajul acesteia. Ca rezultat, în bagajul de mână s-a depistat cartea de identitate, care prezenta semne clare de contrafacere.
În alte două incidente, unde doi conaționali au încercat să scoată ilegal din țară 460 pachete de țigări, au fost contracarate ieri ca urmare a unor acțiuni comune cu reprezentanții Serviciului Vamal.  În prima jumătate a zilei, la cursa Chișinău-Londra au fost depistate 5 mii de țigarete în bagajul ce-i aparține unui 33 de ani. Spre seară, la ruta Chișinău-Paris echipa mixtă de control a identificat al doilea tânăr moldovean care urma să treacă cu 4200 țigarete, țicsite în bagajul de cală. În continuare, toate cercetările sunt întreprinse de către angajații Serviciului Vamal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *