Serviciul de Securitate din Ucraina a anunțat că au fost tentative de incendiere a două şcoli cu predare în limba română din Cernăuţi. Ministerul Afacerilor Externe de la București condamnă ferm orice acţiune împotriva unor astfel de unităţi de învăţământ.

Am luat notă cu preocupare de informaţiile prezentate public de Serviciul de Securitate al Ucrainei privind tentativele de incendiere a unor şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi‘, se arată într-un răspuns transmis duminică Agerpres.

MAE din București arată că, în prezent, întreprinde demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanţele producerii acestor tentative, precum şi la modul în care au acţionat autorităţile ucrainene în drept în această situaţie.

MAE condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva unor instituţii de învăţământ cu predare în limba română din Ucraina‘.

Serviciile speciale ruse au planificat incendierea a două şcoli cu predare în limba română din Cernăuţi, a informat vineri centrul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *