A fost finalizată procedura de instalare a echipamentului pentru sunet și lumini a scenei teatrului achiziționat datorită mijloacelor financiare alocate din bugetul de stat.

„Sperăm ca în viitorul apropiat să fie finalizate și lucrările de finisare exterioare, precum și lucrările de finisare interioare în holul și sala de spectacole a teatrului”, a declarat Secretarul de stat, Andrei Chistol.

În context, oficialul a mulțumit Guvernului României pentru suportul financiar acordat pentru demararea lucrărilor de construcție a teatrului, care va reprezenta o atracţie culturală importantă a mun. Cahul.

La rândul său, directorul instituției, Gheorghe Mândru a afirmat că administrația teatrului s-a adaptat rapid la noile realități determinate de pandemia virusului COVID-19 reușind să mențină legătura cu spectatorii prin difuzarea spectacolelor în spațiul online și totodată să asigure continuarea lucrărilor de construcție pentru ca acestea să fie realizate în termenele stabilite.

Amintim că, Guvernul României a alocat suma de 800 de mii de euro pentru construcția noului sediu al Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu”.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *