Dacă ești tânăr/ă activ/ă, jurnalist/ă sau activist civic și îți dorești să descoperi unele dintre cele mai importante monumente ale naturii din țară, participă la cel de-al patrulea „Media Tur”, organizat de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe, cu tema „Monumente ale naturii din Moldova – câte sunt pe hârtie, câte ajung să fie ocrotite?”, scrie voceatinerilor.md.

În perioada 16 – 17 mai, 10 participanți (jurnaliști, activiști civici, tineri) vor avea posibilitatea să afle de la experți din domeniu despre importanța mondială a unor monumente ale naturii din Moldova, despre starea acestora și modul în care sunt protejate de stat.

Pe lângă discuțiile cu specialiștii, participanții vor vizita unele dintre cele mai importante monumente ale naturii din Moldova: Lanțul de recife calcaroase – monument unic în Europa, Pădurea Domnească – una dintre cele mai vechi păduri de luncă din Europa, și altele, cu ghidarea unui expert în domeniu.

În urma vizitei de studiu, participanții vor elabora materiale, într-o formă accesibilă și documentată, și le vor publica pe platforme media sau pe platforme personale (bloguri, vloguri, pagini pe rețelele sociale).

La „Media Tur” pot participa jurnaliști profesioniști, jurnaliști civici, bloggeri, vloggeri și tineri interesați de subiect. Formularul de înregistrare poate fi găsit AICI.

CRITERII DE SELECTARE:
– Experiență în scrierea articolelor;
– Platformă media/personală, unde publică materiale pe diverse teme sociale;
– Abordare originală a subiectelor publicate anterior;
– Motivația participantului.

Costurile pentru transport, cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatori. 

Data-limită: 12 mai, 2019, ora 17:00.

Pentru detalii, sunați la numărul de telefon 079 314 661.

Prin intermediul Media Tururilor, ne dorim să atragem atenția jurnaliștilor, tinerilor, activiștilor asupra unor problemele ale societății. Totodată, ne dorim ca tinerii să devină actori civici activi și să ia atitudine de fiecare dată când se încalcă un drept al comunității sau al lor.

Media Tur, ediția a patra, este organizat în cadrul proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *