La primul Târg de Crăciun în stil european din țară sărbătorile de iarnă continuă și pe stil vechi, pentru ca tu, alături de cei dragi, să simți  din plin magia celei mai frumoase perioade a anului, Acasă de Crăciun. 

În următoarele 3 zile scena mare va găzdui colective folclorice din raioane, interpreți și trupe legendare, iar scena mică se va transforma într-un cinematograf în aer liber.

Astfel, în seara de ajun a Crăciunului pe vechi, pe 6 ianuarie, de pe scena mare colectivele artistice din raionul Glodeni vor oferi, începând cu ora 15.00, un program festiv cu colinde și cântece de iarnă specifice
regiunii. Spre seară, atmosfera va fi completată de cântecele și șlăgărele interpretate de Ricu Vodă, Doința Gherman și formația „Ethno Republic”.

În ziua de Crăciun, pe 7 ianuarie, strada 31 august 1989, va abunda în sunete de clopoței și recitaluri pentru toate gusturile. Începând cu ora 14:00 Orchestra Model a MAI va susține un concert grandios în aer liber, în apropierea Pomului de Crăciun, iar câteva ore mai târziu, Fanfara Moș Crăciunilor va interpreta cele mai frumoase melodii specifice perioadei de iarnă. De la ora 18:00, ne vom putea bucura de hiturile interpretate de Geta Burlacu, iar ansamblul „Fluieraș” ne va mângâia auzul cu cântece populare și melodii ale popoarelor lumii. În același timp, scena mică, din apropierea Bibliotecii Naționale a Moldovei, se va transforma în punctul de întâlnire a micilor cinefili, care vor avea ocazia să urmească cele mai premiate desene animate din toate timpurile: „Alba ca Zăpada” și „Bambi”.

În cea de-a doua zi de Crăciun pe stil vechi, pe 8 ianuarie, începând cu ora 14:00, Fanfara Poliției de Fronieră a MAI va oferi un adevărat spectacol muzical pentru toți cei prezenți la Târgul de Crăciun. Cele mai frumoase balade și cântece culese din raionul Cantemir și Căușeni vor răsuna de pe scena mare, interpretate de colectivele artistice de amatori din cele două regiuni. Programul artistic al serii va fi încheiat de  Gheorghe Țopa, Nelly Ciobanu și dansatorii de la „Black and White”. În schimb, începând cu ora 18:00, pe scena mică vor fi proiectate desenele animate „Rudolf” și „Cenușăreasa”, care îi vor ține ocupați pe picii veniți împreună cu părinții la Târgul de Crăciun.

Cea de-a doua ediție a Târgului de Crăciun se va desfășura până pe 15 ianuarie. Magia Târgului de Crăciun poate fi urmărită și online, pe pagina de Facebook – facebook.com/TarguldeCraciunMD .

În acest an, împreună „Acasă de Crăciun”!

REDACTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *