Campania „O lecție de integritate de la Kapushon” revine în forță! Activitățile de informare vor avea loc în perioada 3 martie – 9 aprilie curent în șase centre raionale – Leova, Hîncești, Cahul, Sîngerei, Criuleni și Ungheni. Alături de ofițerii CNA și voluntari anticorupție, rapperul Kapushon le va vorbi tinerilor despre ce înseamnă integritatea, ce este corupția, cum ne afectează acest fenomen și ce poate face fiecare dintre noi pentru a-l reduce.

Publicul va audia melodii noi și vechi din repertoriul artistului, inclusiv piesa „Dacă ai dat, dacă ai luat”, lansată în octombrie 2019, care a devenit un adevărat imn al integrității și luptei anticorupție, acumulând sute de mii de vizualizări pe rețelele de socializare.

Prima „Lecție de integritate” a avut loc pe data de 3 martie în Casa de cultură din orașul Leova și a întrunit elevi și profesori de la mai multe instituții de învățământ din raion. Ei au fost informați cum să reacţioneze atunci când cineva le pretinde mită şi unde să semnaleze ilegalitățile la care sunt martori. Participanții au plecat acasă cu materiale informative despre prevenirea corupției.

„La noi în țară, corupţia este o problemă. Ea afectează toți membrii societății. Am acceptat să mă implic în această campanie ca să contribui la prevenirea acestui fenomen. Mă bucur că pot face asta prin creaţia mea”, a menționat Kapushon.

„Educația anticorupție este foarte importantă pentru a crește o generație care pune valoare pe integritate. Aceste activități ne permit să vorbim despre corupție într-un limbaj accesibil pentru toți tinerii”, afirmă Ion Pruteanu, șef de direcție la CNA.

„Succesul primei ediții a campaniei ne-a motivat să o continuăm, astfel ca mai mulți tineri să aibă acces la mesaje anticorupție, transmise de la egal la egal, prin intermediul creației muzicale. Sperăm ca tinerii și tinerele care participă la aceste activități să devină adevărați promotori ai integrității”, spune Olga Crivoliubic, manageră de proiect la PNUD Moldova.

Campania „O lecţie de integritate de la Kapushon” este desfăşurată de PNUD şi Centrul Naţional Anticorupţie, în cadrul proiectului „Lupta cu corupţia prin consolidarea integrităţii în Republica Moldova”, implementat cu sprijinul Ministerului de Externe al Norvegiei.

Prima etapă a campaniei a avut loc în noiembrie-decembrie 2019 în 7 instituții de învățământ din Chișinău, Bălți, Soroca și Orhei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *