Țara își va desemna proprii SUPEREROI. Se va întâmpla în cadrul Galei “Super Heroes of Moldova” – care este o premieră pentru Republică și este organizată de Centrul Național al Tineretului iYoung și Centrul Internațional Antidrog.

Organizatorul Galei, Artiom Ursoi, a declarat pentru portalul radionunta.com că ideea de organizare a unui eveniment ce va evidenția tinerii din Republica Moldova era planificată de mai multă vreme. Doar că nu era clară modalitatea de punere în practică.

ARTIOM URSOI, director-executiv, Centrul Național al Tineretului iYoung

“În cadrul activității noastre împreună cu echipa discutam despre ce se întâmplă cu tinerii noștri, și anume cu tinerii între 16 și 25 ani. Am realizat că ei toți vor să plece din țară, să fugă de aici! Întrebarea de ce ? După părerea noastră ei pleacă, deoarece au precedente peste hotare, exemple de tineri ce au plecat cu o stare socială vulnerabilă și în câțiva ani și-au pus viața pe picioare. Așa a apărut ideea de a identifica și evidenția eroii societății noastre! Eroi ce nu au plecat, își desfașoară activitatea în Republica Moldova și au succese remarcabile, aici, acasă. Ei vor fi exemple de urmat și muză de inspirație pentru zeci de mii de tineri”, a mai spus Artiom Ursoi.

În cadrul evenimentului vor fi premiați cei mai activi tineri originari din Republica Moldova care au reușit să se remarce în unul dintre cele 13 domenii propuse: Antreprenoriat, Dans, Muzică, Voluntariat, Producție Video, Jurnalism, Blogging, Fotografie, Teatru, Literatură, Arte Plastice, Design Grafic, Promovarea modului sănătos de viață.

Scopurile principale ale acțiunii sunt două, ne spune Artiom Ursoi. Primul este de a evidenția tinerii ce cu forțele proprii s-au remarcat și au reușit în Republica Moldova în unul din domeniile propuse. Al doilea scop este adunarea într-o sală cu o capacitate de 200 de persoane toți tinerii capabili ce deja au succese în orice domeniu. Pentru ca ei să socializeze, să producă idei, să stabilească parteneriate.

ARTIOM URSOI,director-executiv, Centrul Național al Tineretului iYoung

“…considerăm că pe câteva ore ei vor crea un generator de idei. Câștigătorii vor fi selectați de către o comisie formată din reprezentanții partenerilor acestei Gale. Ei sunt persoanele care văd dintr-o parte activitatea tinerilor în aceste domenii. În plus vor fi trei specialiști din fiecare domeniu, persoane profesioniste ce urmăresc activitatea tinerilor prin prisma domeniului pe care îl reprezintă, deci componența comisei: partenerii și trei specialiști în domeniu”, a mai declarat Artiom Ursoi pentru radionunta.com.

Gala “Super Heroes of Moldova” se va desfășura pe data de 22 mai, ora 18:00, în incinta Radisson Blu Leogrand.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *