Pe 18 Septembrie 2021 a avut loc cea de-a 7-a aniversare a Summit-ului mondial pentru pace HWPL de pe 18 septembrie. Evenimentul din acest an a dezbatut progresul eforturilor internaționale si planurile de promovare a agendei pacii in „Noua Era Normala”, precum si  trecerea de la era post-COVID la cea cu-COVID.

Incă de la primul Summit Mondial pentru pace din 2014, organizatorul evenimentului, Cultura Cerului, Pacea Mondială și Restaurarea Luminii (HWPL), a realizat activități pentru cetateni in privinta dezvoltarii păcii concertate, cu scopul de a crea o cultură a pacii, care este susținută de ONU și comunitatea internațională, pentru a crea un mediu pașnic de coexistență.

Acest eveniment a prezentat acțiunea concertată pentru o pace durabilă cu cazuri din diferite sectoare, cum ar fi dreptul internațional, religia, educația și mass-media. De asemenea, a fost abordată cooperarea internațională pentru a depăși criza actuală care amenință coexistența și armonia omenirii, care s-a evidențiat în timpul pandemiei.

Eforturile de consolidare a păcii conduse de HWPL pentru a stabili fundamente juridice și norme internaționale pentru pace prin conectarea actorilor globali, sunt concretizate prin efortul său de a susține dreptul internațional pentru pace, prin redactarea Declarației de Pace și Încetare a Războiului (DPCW).

“Manualul DPCW ne permite să predăm în mod sistematic dreptul internațional și esența păcii atat acestor studenți, cat și altora. Le permite să devină lectori în cursul următor”, a declarat dl Mizanur Rahman, consilier principal al Asociației Asiatice a profesorilor de Drept (AALP), precum și fost președinte al Comisiei naționale pentru drepturile omului din Bangladesh (NHRC-BD), subliniind necesitatea de a încuraja discursul public privind consolidarea păcii de către mediul academic.

În plus, față de principiile de bază ale păcii care trebuie respectate de către națiuni, DPCW a prezentat principii care ar trebui abordate în epoca actuală, cum ar fi interzicerea folosirii forței, promovarea libertății religioase și participarea civică pentru a răspândi o cultură a păcii. În special, s-a afirmat că eforturile pentru pace vin din partea tuturor membrilor societății globale, identificând nu numai statele-națiune, ci și organizațiile internaționale și toți cetățenii ca fiind principalii actori ai construirii păcii.

“Știm că va fi greu să obținem pacea dacă nu lucrăm cu toții pentru ea. De aceea, trebuie să încurajăm copiii, tinerii și adulții să prevină abuzul verbal și să lucrăm la reducerea inegalităților și la eradicarea discordanțelor, pentru a obține o lume mai echitabilă, mai stabilă și mai pașnică”, a declarat Rosalia Arteaga Serrano, fostul președinte al Ecuadorului.

Octavia Alfred, ministrul Educației, Planificării Resurselor Umane, Formării Profesionale și Excelenței Naționale din Dominica, a declarat că elevii învață necesitatea coexistenței și cooperării reciproce și transmit prietenilor, părinților și profesorilor ceea ce au învățat. El a abordat, de asemenea, concepte care pot dezvolta abilități de competență psihosocială, cum ar fi respectul pentru diversitate, ordinea, rezolvarea conflictelor și negocierea, astfel încât este folosit pentru formarea profesorilor.

“Obiectivul nostru este de a pune capăt războaielor în satul global și de a instaura pacea și de a face din aceasta o moștenire permanentă pentru generațiile viitoare. Fără pace, tot ceea ce am reușit să construim va fi distrus. … Nu ar trebui să lăsăm să se întâmple acest lucru. Așadar, pentru a obține pacea, nu ar trebui să ne atingem obiectivul cu același spirit?”, a declarat președintele Man Hee Lee de la HWPL în cadrul evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *