Târgul agro-gastronomic SUMMER BERRY FAIR revine. De această dată sunteți invitați să savurați din plin de coacăză, zmeură și mure locale, iar bucatele cu #pomușoarelemoldovei vă vor surprinde cu gustul și savoarea lor deosebită.

În cadrul teatrului gastronomic de la SUMMER BERRY FAIR, invitații speciali vor povesti despre cât de gustoase și sănătoase sunt #pomusoarelemoldovei.

Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul “Mai Dulce” din acest an vor veni cu mousse-uri, tarte, smoothie-uri și alte deserturi gătite din pomușoare! Și de data aceasta echipa K Lumea va găti clătite, care vor fi servite cu dulceață din pomușoare.

SUMMER BERRY FAIR vine în susținerea producătorilor de pomușoare și se va desfășura duminică, pe data de 2 iulie în intervalul orar 10.00-14.00. Locul este Parcul Catedralei, în apropiere de havuz, intrarea este de pe strada Pușkin și, cel mai important, este gratuită. Evenimentul Klumea este organizat pentru Asociația “Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS, CCA și PNUD și Uniunea EuropeanăUniunea Europeană.

În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de aproximativ 700 de producători locali. La târg vor participa agricultori din toate colțurile țării, membri ai Asociației Pomușoarele Moldovei. Aceștia vor avea tarabe personalizate pe care va fi indicată localitatea de unde sunt aduse fructele. Astfel vom cunoaște cele mai importante zone în care sunt cultivate plantațiile de pomușoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *