Vocile de aur de la “CANTEMUS” au revenit acasă victorioși de la concursul internațional din Spania. Tinerii au reușit să obțină două PREMII valoroase la un festival din Spania. Muzicienii moldoveni au concurat alături de alte 20 de coruri din întreaga lume.

Cei 50 de tineri din corul “CANTEMUS” au reprezentat cu talent Republica Moldova. Ei au reușit să se evidențieze din cele 20 de colective corale din Spania, Franța, Cehia, Brazilia, dar și alte țări cu renume în muzica academică.

 

Corul “CANTEMUS” a adus acasă două premii – locul 1 la categoria coruri omogene și premiul trei la categoria muzică folclorică. Pasiunea pentru muzică și bucuria de a cânta împreună au strâns la un loc tineri de toate vârstele. Pe lângă emoțiile concursului, coriștii au avut șansa să viziteze locuri deosebite și să cunoască oameni și culturi diferite.

Tinerii de la corul “CANTEMUS” spun că vor continua să ne surprindă și-n continuare și să creeze poduri culturale. Cu detalii, însă au spus că vor reveni în cel mai scurt timp.

13653464_661485210666662_3208749375781220799_o

Corul “CANTEMUS” are în palmares multe premii internaționale, printre care și Grand Prix-ul festivalului polonez.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *