Un adevărat strigăt de ajutor din partea lui Ion Olari, un tână de 19 ani, care luptă din răsputeri să-şi salveze mama.  În 2018, mama sa, Ludmila fost diagnosticată cu glomerulonefrită cronică – atunci când rinichii îşi pierd treptat capacitatea de filtrare. Funcţia renală care se deteriorează la mai puţin de 10% din capacitatea normală are ca rezultat o boală renală în stadiu final, ce necesită dializă sau un transplant de rinichi pentru a fi în viaţă.

Tânărul se adresează printr-o scrisoare oamenilor cu inimă mare în speranţa că cineva îi va auzi strigătul de durere şi nevoie ca să-şi salveze fiinţa dragă – mama.

“În urmă cu 6 de ani, o mică prinţesă, Ariadna, a venit în viaţa noastră. Ea a schimbat totul, ea a dat un nou scop pentru fiecare membru al familiei noastre să trăiască după tragedia din 2008 când cealaltă sora mea mai mică, Cleopatra, a murit. Ariadna este în clasa întâi şi are nevoie ca mama ei să fie în apropiere. Din cauza acestei boli, mama este de 3 zile pe săptămână la spital pentru hemodializă, după care nu se simte bine și ariadna trebuie să studieze și să facă chestii de acasă singur, chiar dacă are 7 ani. În fiecare zi există riscul ca eu să nu o văd pe mama la nunta mea sau sora mea nu o va vedea la absolvirea ei, nu va avea ocazia să spună cuiva despre prima ei dragoste, eşec sau succes. Ştii că relaţiile dintre mame şi fiice sunt atât de puternice.

Acum, când studiez şi lucrez în România, tatăl meu este în străinătate, încercând să susţină financiar familia în scopul de a supravieţui. Dar, costurile de medicină pentru proceduri sunt prea mari, astfel încât să nu putem reuși să colecteze bani. Este, de asemenea, adevărat că există oameni care pot trăi ani de zile cu această boală, dar nu este cazul mamei mele, din cauza problemelor ei de tensiune arterială. Bolile renale sunt transmise genetic în familia noastră, astfel că nu pot dona un rinichi pentru că am pielonefrită cronică. Te implor să donezi cât de mult poţi. Să-i dăm surorii mele şansa de a creşte cu mama ei… Va multumesc anticipat la toti, si sper in intelegerea voastra maxima si sustinere!”

Cei care doresc să întindă o mână de ajutor o pot face donând pe siteul: paypal.me/saveludmila.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *