La doar 33 de ani viaţa i-a dat o lovitură mult prea puternică. Vorbim despre Olesea Hamutocenco, o tânără din Chişinău, care suferă de o boală cumplită. Acum un an şi jumătate medicii i-au depistat o tumoare osoasă la craniu, numită Chondrosarcoma. Are nevoie de o intervneţie chirurgicală în străinătate pentru a stopa din evoluţia acesteia, iar pentru asta este necesar ca până în luna septembrie să strângă 15 mii de euro.

Au aflat despre această maladie în urma unui control, după ce tânăra a observat că brusc îi scăzuse vederea. Vestea a venit ca un trănest într-o zi senină.

OLESEA HAMUTOCENCO

Am vrut să mă adresez oamenilor cu inimă mare, care ar putea să mă ajute să strâng bani pentru această operaţie. Foarte mult vreau să trăiesc, am soţ iubit, vreau să fiu fericită, vreau să fiu mamă.

A făcut până acum cinci intervenţii chirurgicale, însă din cauza că locul în care se află tumoarea este unul greu-accesibil, aceasta nu poate fi extirpată total. Mai are nevoie de o intervenţie chirurgicală peste hotare pentru a opri, măcar temporar, răspândirea tumorii.

OLESEA HAMUTOCENCO

Vestea ne-a speriat pe mine şi pe cei apropiaţi. Tumoarea a crescut deja în altă parte şi e o zonă foarte periculoasă, se duce în creier, atinge şi nervii, şi vasele.

Nu se ştie de câte intervenţii va mai avea nevoie pentru a se face bine. Cert este că datorită fiecărei operaţii ea trăieşte. Mama tinerei a căutat disperată ajutor la instituţiile medicale din ţară şi de peste hotare, însă toţi medicii refuzau să o opereze pentru că era prea riscant. Au găsit, într-un final, un medic de la o clinică din Rusia, care i-a făcut intervenţiile de până acum. Precizia fiecărei operaţii este vitală, iar orice greşeală poate fi fatală şi craniul se poate risipi.

LILIA LETCHINA, mama

Noi ne-am adresat aici la toate instituţiile şi nu pot face intervenţia, ei nu au aşa aparate. Unica soluţie a noastră sunt operaţiile din Rusia. Tumoarea se micşorează pentru un timp şi dacă creşte, iar trebuie operată.

Pentru că intervenţiile antrioare le-au făcut din resursele financiare proprii, acum au nevoie de bani pentru o nouă intervenţie. Veniturile familiei sunt modeste, aşa că orice contribuţie din partea oamenilor cu suflet mare o poate salva pe Olesea.

LILIA LETCHINA, mama

Apelez la toată lumea cu suflet bun să ne ajute să colectăm banii. Ajutor nu am de la cine să primesc. Soţul a decedat, eu sunt la pensie, fiica primeşte doar 300 de lei. Ne e greu să colectăm atâţia bani.

Cei la care a ajuns strigătul de ajutor al tinerei, o pot face să iasă învingătoare în lupta cu boala, donând bani la conturile de mai jos:

PENTRU TRANSFER ÎN LEI MOLDOVENEŞTI:

FinComBank S.A. sucursala nr.2 Chisinau

IBAN: MD72FT225920200148572498

Beneficiar: Hamutocenco Olesea Cod Personal: 2002030072518

PENTRU TRANSFER ÎN EURO:

BC Moldindconbank S.A.

IBAN: MD41ML000002259A00280801

Beneficiar: Oleg Hamutocenco IDNP: 0982307487523

Telefon de contact: 069554403, Olesea Hamutocenco

AUTOR: Corina Rusu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *