Bаlul de Absolvire este un eveniment unic în viаțа fiecărei domnițe аbsolvente. Pentru că ne аpropiem de aceаstă perioadă, am ținut să vorbim cu una dintre cele mai notorii hairstiliste și mаke-up artiste din Republica Moldova. Ecаterina Zubcov a dezvăluit care sunt tendințele acestui an în materie de coafură și machiaj.

Foto: Cotorobai Andrei

 

M9: Care sunt tendințele acestui an?

Ecaterina Zubcov: Anul 2019 aduce în prim plan naturalețea. Luminozitatea tenului, nuanțele pastelate pentru fardurile de pleoape, gloss-ul pentru buze. Acestea sunt elementele definitorii pentru tendințele acestui an.

Foto: Cotorobai Andrei

M9: Ce culori sunt în vogă în acest an?

Ecaterina Zubcov: După cum știm, Institutul ,,Pantone,, , care deține autoritatea globală în culori, a ales nuanța Living Coral, drept culoarea acestui an. Aceasta se potrivește perfect domnișoarelor blonde cu ochi albaștri. Totuși, o nuanță de coral mai pastelat poate fi potrivit oricăreia dintre noi.

Foto: Cotorobai Andrei

M9: De multe ori absolventele exagerează la capitolul machiaj, dorind astfel să iasă în evidență. Ce sfat le puteți da la acest capitol?

Ecaterina Zubcov: Domnișoarele care absolvesc sunt deja persoane cu caracter format, unele din ele au un stil bine definit care le reprezintă. Le-aș recomanda să aleagă ele cum doresc sa fie, expresive sau elegante, gingașe ori sexy, principalul să vină în armonie cu propria personalitate. Aș pune accent, mai degrabă, pe calitatea machiajului, bine lucrat, cu nuanțe potrivite.

Foto: Cotorobai Andrei

M9: Coafura joacă și ea un rol important, trebuie să vină în tandem cu machiajul. Care sunt tendințele acestui an?

Ecaterina Zubcov: Buclele lejere, texturate, ori cocurile “ușor neglijate” sunt perfecte nu doar pentru serbarea de absolvire, ci și pentru orice alt eveniment al unei domnișoare.

Foto: Cotorobai Andrei

M9: Accesoriile pentru păr sunt “vedetele” secolului. Care dintre ele sunt actuale?

Ecaterina Zubcov: Eu nu aș recomanda să folosească accesoriile de păr pentru serbarea de absolvire, doar dacă nu au o tematică anume. Dacă e să ne referim la tendințele generale, atunci clamele de păr, de la clasicele bobby pins, până la cele triunghiulare inspirate din anii ’90 se bucură de succes.

Foto: Cotorobai Andrei

M9: Care sunt trucurile la care parcurgeți ca machiajul și coafura să țină până dimineață?

Ecaterina Zubcov: Un make-up artist va oferi o garanție a machiajului pentru orice eveniment prin asigurarea rezistenței acestuia între 8 si 24 ore. Pentru aceasta se vor folosi produse profesionale, respectând anumite tehnici și consecutivitatea corespunzatoare în aplicarea produselor.

Foto: Cotorobai Andrei

M9: De cât timp aveți nevoie ca să realizați un look complex pentru balul de absolvore?

Ecaterina Zubcov: Pentru coafură și machiaj eu rezerv mereu în jun jur de 2-3 ore.

Foto: Cotorobai Andrei

M9: În medie, câți bani ar trebui să scoată o domnișoară din buzunar pentru look-ul complet?

Ecaterina Zubcov: Având acces la informație pe canalele de YouTube, multe dintre domnișoare aleg singure să se aranjeze. Dacă decid să apeleze la un profesionist, atunci pentru ambele servicii vor cheltui în medie de la 750 lei până 1200 lei.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *