banicalori2“Mesaj pentru prietenii din Chișinău:

Ne face mare plăcere, de fiecare dată, să cântăm la Chișinău pentru absolut toată lumea, dar pe data de 6 septembrie nu vom cânta la Moldexpo. Motivul e unul foarte clar: eu și trupa mea, prin concertele noastre, promovăm doar muzică. Nu-mi doresc să apar într-un context care poate fi considerat controversat, ținând cont de faptul că la Chișinău, pe data de 6 septembrie, vor avea loc două evenimente publice în acelasi timp: un spectacol în aer liber și o manifestație de protest. Nu-mi doresc, ca artist, să fiu pus în situația de a fi aplaudat de unii, și huiduit de alții, iar asta pe fondul unor divergențe social-politice”, a transmis Bănică

Si interpreta Loredana Groza a anunțat că nu va mai participa la concertul de duminică, programat la Orhei, la aceeași oră cu protestul din centrul capitalei, organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr.

Îndrăgita interpretă din România a anunțat că nu-și dorește să devină subiect de controversă politică, asta după ce a primit mesaje de la sute de cetățeni, care au rugat-o să nu participe la concert.

„Dragii mei moldoveni,

Şi eu sunt moldoveancă de-a voastră, vă iubesc şi vă respect. Din păcate nu pot cânta pentru voi duminică această la Orhei, unde fusesem invitată la un concert în aer liber. Ştiu că sunt momente dificile pentru voi însă nu îmi doresc că muzica şi spectacolul meu să devină un subiect de controversă politică. Vă promit însă că o să mă întorc la voi cu multă bucurie într-o zi mai liniştită şi sper să mă primiţi cu aceeaşi căldură şi dragoste cu care m-aţi întâmpinat de fiecare dată”, a scris vineri seară Loredana pe pagina sa de Facebook.

Potrivit membrilor Platformei Civice Demnitate și Adevăr, care organizează un amplu protest duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, concertele organizate de „Shor la Orhei și Plahotniuc” la Chișinău au drept principal obiectiv diminuarea numărului de participanți la manifestația populară.