Și dacă în mod obișnuit găseam scuze că nu avem timp pentru citit, ei bine, acum nu m-ai avem nici un obstacol. #STAUACASĂ și citesc. Cu asta se ocupă cititorii site-ului nostru și vă îndeamnă și voi să faceți la fel. Înspiră-te și fă la fel.
“Eu aș recomanda “Bărbatul de azi explicat femeilor” de Erad Leleu”
Carolina Donea: Psihologie practică despre evoluția bărbatului de la individul patriarhal la “noul” bărbat care se adaptează la societatea de femei emancipate cu alte scopuri, alte dorințe, alte nevoie. Aș recomanda cartea tinerelor femei emancipate, care își doresc un partener dintr-o lume nouă, liberă, nedominată de bărbați; care își doresc un partener puternic, dar sensibil, atent. Încearc-o!
“Eu aș recomanda “Bine” de Igor Guzun”
Heba Verebcean: Eu aș recomanda “Bine” de Igor Guzun. Este o carte despre oameni și locuri, despre adevăr și acasă, iar toate acestea îți dau o stare de bine, ceea de ce avem noi cu toții nevoie acum. Cartea sugerează că binele există, învinge răul, chiar dacă uneori nu se vede. Însă se simte. Se simte în cele 69 texte scurte, scrise cu emoție și un pic de ironie despre amintiri, și mai mult, despre noi, oamenii. De asemena , cartea conține și cărți poștale, care pot fi rupte și trimise oriunde în lume, ca semne de atenție și dragoste pentru cei dragi inimii.
“Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, cea mai mare comoară pe care o am în biblioteca mea”
Televca Ilinca: “Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, cea mai mare comoară pe care o am în biblioteca mea. O citisem în copilărie, iar luna trecută am cumpărat-o din Cărturești, nici nu m-am gândit atunci ce investiție enormă fac, aducându-mi acasă un “tresor” așa cum spun francezii lucrurilor prețioase. Am citit-o, ba nu, am savurat-o ca un desert în copilărie. Sau așa cum aș privi un apus. Sau așa cum aș fi văzut pentru prima dată lucrările lui Delacroix. Sau așa cum aș privi în ochii care mi-s dragi. Sau așa cum aș mirosi o floare. Sau așa cum aș vedea marea. Adică am iubit-o și m-am dedicat ei întru totul. Magică. S-a infiltrat în mintea și inima mea ca un obiect lipsă, de care aveam demult nevoie. Micul Prinț, mi-a dăruit toată gama posibilă de emoții, de la momentele când voiam să plâng, până la momentele când mă amuzam, râzând cu voce tare. De la momentele când voiam să zic “iartă-mă”, până la cele în care voiam să spun “te iubesc”. După ce am închis cartea, i-am zis “Multumesc”, promit să revin la ea, recitind-o în franceză.
“Am fost la bunelul și mi-am făcut plinul de cărți”
Victoria Surdu: Am fost la bunelul și mi-am făcut plinul de cărți. Acolo îmi țin o parte din cărți, pentru că am destul de multe. Mi-am adus 6 cărți, pe care mi-a fost greu să le citesc de-a lungul timpului și acum vreau să revin la ele. Celor care iubesc lecturile captivante, care doresc să descopere lumea pe care cred că o cunosc, deși Dan Brown ne pune multe semne de întrebare, recomand să fie citite toate cărțile, în special pe Dan Brown.
“Recomand cartea celor care sunt pasionați de lucruri mistice”
Mikaela Nemîchin: Cazul ciudat al doctorului Jekyll și al domnului Hyde (este titlul tradus in romana) este un roman scurt al scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson (1850-1894) publicat în 1886. Complotul se concentrează pe tema personalității divizate: un medic respectabil londonez, dr. Jekyll, după ce a experimentat pe el însuși un medicament puternic inventat, tot de el, se transformă în Hyde terifiantul, care întruchipează partea malefică a personalității sale. Hyde este atât de pasionat de crime hidoase, încât Jekyll nu se poate opri decât sinucidându-se. Romanul se încheie cu lunga mărturisire scrisă de doctor, citită de avocatul și prietenul Utterson. Deși povestea doctorului Jekyll și a domnului Hyde pornește de la un caz de violență și găsește o legătură narativă fundamentală într-o crimă, nu este deloc o „crimă” sau o poveste detectivă, deoarece obiectivul autorului nu este este de a urmări responsabilitatea părților vinovate – și, prin urmare, de a restabili ordinea încălcată de infracțiune – printr-o procedură rațională. Mai degrabă, romanul scurt al lui Stevenson abordează genul romanului negru și gotic – adică al unei narațiuni determinate în mare parte de elementelor supranaturale și care preiau atmosfere și teme deja văzute în producția lui ETA Hoffmann (1776-1822) și de Edgar Allan Poe (1809-1849) – fără a uita influența lui Dostoievski cu crima și pedeapsa sa.
Recomand cartea celor care sunt pasionați de lucruri mistice și “crimă”, pentru ca această carte adună toate aceste calități la un loc: mistica, crimă, chestiile supranaturale. Aceasta carte ajuta sa privești oamenii altfel si pe tine însuți tot, cine stie poate ai și tu în tine înca o personalitate care sta ascunsă si poate pe care tu nu vrei sa o accepți? Pentru a afla raspunsul la aceasta întrebăre trebuie să citești aceasta carte!
Cititorii radionunta.COM vă îndeamnă să stați acasă și să citiți.
AUTOR: Diana Botnaru