Îți dorești o carieră de succes în jurnalism? Vrei să lucrezi în televiziune, să moderezi o emisiune radio, să lansezi un portal cu cele mai calitative știri și să ții pasul cu noile tendințe din domeniul mediatic? Avem o veste bună pentru tine! În perioada 13 iulie – 17 august ȘSAJ desfășoară cea dea doua etapă a concursului de admitere pentru anul academic 2020-2021 și te invită să deprinzi meseria de jurnalist de la A la Z de la cei/cele mai buni/-e specialiști/-ste de pe piața media autohtonă.

Sunt eligibile persoanele care au deja studii superioare sau/și studii medii de specialitate în diverse domenii sau sunt studenți/-te în ultimul an de facultate la secția frecvență redusă. Studiile sunt contra plată, însă cei/cele mai buni/-e studenţi/-te pot beneficia de reduceri ale taxei de școlarizare și chiar de bursă.

Anul de studii durează zece luni, iar printre principalele cursuri se numără: Știrea, Interviul, Fotojurnalismul, Jurnalismul radio, Jurnalismul TV, Jurnalismul de investigație, Storytelling-ul audio /video /digital, MoJo (Mobile Journalism), Managementul instituției media, Jurnalismul în situații de criză și multe altele.

Corpul didactic al ŞSAJ este format din nume notorii din jurnalismul autohton, dar și din mass-media internațională. Iată câteva dintre acestea: Alina Radu, directoarea publicației „Ziarul de Gardă”; Diana Răilean și Eugenia Crețu, jurnaliste la Radio Europa Liberă; Dorin Scobioală, fondator și director al Casei de producții „CAT STUDIO”, corespondent în R. Moldova pentru Reuters Television; Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent; Mădălin Necșuțu, redactor-șef la „Evenimentul zilei”, corespondent pentru „Balkan Insight” sau Cătălin Gomboș, jurnalist la Radio România (București), colaborator Hotnews.ro și VICE România.

Şcoala asigură studenţii/-tele cu echipament tehnic pentru cursurile de fotojurnalism, TV şi radio, precum şi cu alte materiale necesare pentru dezvoltarea abilităţilor practice în domeniul jurnalismului.

De asemenea, candidații/-tele care vor fi înmatriculați/-te în acest an vor avea șansa de a participa în câteva proiecte, printre care:

Concursul de admitere se face în baza dosarului care va cuprinde:

Dosarele vor fi depuse electronic, la adresa grabacov@scoaladejurnalism.md până în data de 17 august 2020.

Mai multe detalii despre ȘSAJ puteți afla pe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *