Dacă nu e loc de sport profesionist în Republica Moldova, băieții noștri fac performanță și devin vedete ale cluburilor din străinătate. Este și cazul voleibaliștilor moldoveni Marin Lescov și Vasile Talpă, care în acest sezon joacă pentru echipa campioană a României ”Arcada Galați”, singurul club de volei de peste Prut care în sezonul 2020 – 2021 joacă în Liga Campionilor.

sursa foto: sportul ilustrat

Săptămâna trecută la Galați au avut loc primele două meciuri din Grupa B a primului tur preliminar al Champions League la volei masculin. Prima partidă dintre ”Arcada Galați” și echipa croată ”OK Ribola Kastela” a fost câștigată de gazde cu scorul de 3-0, la ”masa verde”, după ce croații au venit în România fără tesul COVID efectuat, condiție obligatorie pentru disputarea unui meci, conform regulamentului CEV.

În cel de-al doilea meci gălățenii s-au duelat cu finlandezii de la ”Ford Levoranta Sastamala”. Echipa antrenată de Sergiu Stancu a reușit să salveze nu mai puțin de cinci mingi de meci și să se impună cu scorul de 3-2 în fața campioanei Finlandei, la capătul unei lupte care a durat 127 de minute.

Românii au reușit astfel să se califice dramatic în turul doi preliminar, grație unui joc foarte bun, făcut inclusiv de cei doi moldoveni – gigantul de 2,16 m Vasile Talpă și ridicătorul Marin Lescov. Astfel, Vasile Talpă a reușit să adune 14 puncte pentru echipa din Galați, dintre care 8 blocaje, ultimul fiind cel decisiv, care a adus victoria ”Arcadei”.

La rândul său, setter-ul moldovean Marin Lescov a dirijat eficient construcția jocului echipei sale, punându-și atacanții în situații favorabile de atac. Ultimele două puncte ale meciului au fost aduse de voleibaliștii moldoveni.

Marin Lescov s-a remarcat cu un ace, iar Vasile Talpă cu un blocaj decisiv, care a închis meciul.În turul 2 preliminar, Arcada Galați va juca în Grupa G, alături de învingătoarea din grupa A, ”Fino Kaposvar” (Ungaria) și cea din Grupa C, ”Jastrzebski Wegiel” (Polonia). Primul a fost programat în perioada 13-15 octombrie în Polonia.

Echipa antrenată de Sergiu Stancu va organiza ultimul turneu în perioada 27-29 octombrie în sala Polivalentă Dunărea şi se poate spune că are un mic avantaj în lupta pentru câştigarea grupei şi calificarea în Top 16 din CEV Champions League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *