Slujba de Crăciun de la Vatican a fost mutată pentru a respecta restricțiile de circulație impuse din cauza pandemiei. În mod excepțional, anul acesta va începe la ora 19:30 astfel încât să se încheie până la ora 22, când italienii nu se mai pot deplasa fără un motiv bine-întemeiat.

E drept că de ani buni, liturghia din Ajun nu mai avea loc la miezul nopții, ci la 21:30 pentru a-i menaja sănătatea Papei Francisc. Anul acesta a fost mutată chiar mai devreme pentru a fi respectate restricțiile impuse în Italia.

Toate ceremoniile găzduite de Vatican în perioada sărbătorilor au fost modificate pentru a respecta măsurile anti-COVID. Mesajele Papei vor fi transmise din interiorul Bazilicii Sfântul Petru, iar credincioșii sunt încurajați să le urmărească la televizor sau pe internet.

Între timp, președintele palestinian Mahmud Abbas a anunțat că la Liturghia de Crăciun din Betleem va fi săvârșită în acest an fără prezența creștinilor din cauza restricțiilor Covid-19, iar serviciul divin va fi difuzat pe postul Palestina TV la nivel global.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *