Biblioteca Națională a Republicii Moldova lansează invitația de a participa la Simpozionul Anul Bibliologic 2019-2020.

Pandemia de COVID-19 nu a stopat activitatea bibliotecilor, serviciile prestate s-au transformat în servicii la distanță, cu o gamă largă de activități orientate spre sprijinirea cercetării și a învățării pe tot parcursul vieții.

Perioada dificilă a motivat bibliotecarul să depună eforturi considerabile pentru a se adapta mediului actual, dar și de a sprijini comunitățile în eforturile de consolidare pentru a depăși restricțiile impuse de pandemie.

Practicile de calitate implementate în activitatea bibliotecilor și diseminate în cadrul Simpozionului vor recompune imaginea bibliotecilor din Sistemul Național de Biblioteci.

Simpozionul Anul Bibliologic demonstrează pe parcursul anilor importanța ca și factor catalizator și edificator al comunității bibliotecare din Republica Moldova.

Discuțiile la ediția din acest an a Simpozionului Anul Bibliologic se vor axa pe tema prioritară a anului 2020 – Anul promovării lecturii.

Simpozionul va avea loc online, pe platforma ZOOM cu transmisiune live pe canalul YouTube (Biblioteca Naţională a Republicii Moldova).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *