Brutăria „Dorin Mereuță” își sistează activitatea. Despre acest lucru a anunțat chiar producătorul pâinii de autor, Dorin Mereuță, într-un video pe pagina oficială de facebook a brutăriei. Atelierul de panificație a lui Dorin Mereuță își închide ușile pentru o perioadă nedeterminată, mai spune Dorin Mereuță.

Cauza nefuncționării brutăriei ar fi că în desfășurarea activității mereu s-au pus impedimente.

DORIN MEREUȚĂ, producător de pâine de autor

„Elementele anilor 90 nu au dispărut. Pentru că atunci, când vin bandiții ai de ales: ori le dai, ori ți-l iau. Nu știu ce vom face mai departe, vom vedea ce va spune justiția. Vă rog frumos, NU MAI SUNAȚI. Nu cred că în țară se mai poate soluționa ceva. Singura șansă e ca fiecare dintre noi e să fugim din țară. Este greu, sunt niște eforturi ce ne depășesc, am făcut maximum posibil să ofer tuturor un produs natural, însă, spre regret, nu ne-a reușit. Mulțumesc tuturor ce ne-au fost alături”.

Precizăm că, Dorin Mereuță este unicul producător din țară care a certificat pâinea și produsele de panificație drept ecologice.

Acestea erau produse din ingrediente 100% naturale, certificate ecologic. Pâinea coaptă la Brutăria Dorin Mereuță a fost mereu din făină integrală naturală, proaspăt măcinată la moară de piatră, cu hamei malţ şi miere de albini. În timpul coacerii nu a fost niciodată folosit uleiul vegetal, ci tărîţa de grâu, cu scopul de a obţine o pâine necancerigenă.

AUTOR: Vitalie Guțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *