Sergiu Cebotari, fost șef-adjunct la „Poșta Moldovei”, a fost achitat astăzi, 20 august, de către Curtea de Apel Chișinău. Astfel, a fost casată decizia primei instanțe, prin care Sergiu Cebotari, care nu a fost de față, a fost condamnat la opt la ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare.

Sergiu Cebotari declara anterior că a sesizat organele de drept despre schemele de contrabandă cu anabolizante, însă până la urmă a ajuns să fie el persecutat, fiind arestat chiar în timp ce mergea spre Parlament să prezinte probele.

Solicitată de IPN, Angela Istrate, avocata lui Sergiu Cebotari, a declarat că instanța de apel a dispus achitarea lui Sergiu Cebotari în comiterea infracțiunilor care i se incriminează. Cebotari urmează să revină în țară. „Curtea de Apel admis apelul nostru, l-a achitat pe Sergiu Cebotari, l-a reabilitat și i-a anulat măsura preventivă – arestul, care i-a fost aplicat de către instanța de fond”, a precizat avocata.

Decizia Curții de Apel poate fi contestată în termen de două luni de la recepționarea hotărârii motivate.

Prin decizia Judecătoriei Ungheni din 20 martie 2019, Sergiu Cebotari, fost șef-adjunct la „Poșta Moldovei”, a fost condamnat la opt la ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare, printre care escrocherie și muncă forțată la care au fost supuși mai mulți oameni. Prin aceeași sentință, Cebotari a fost privat de dreptul de a ocupa funcții de administrare și de a desfășura activitate de întreprinzător pe un termen de patru ani. De asemenea, urma să achite părților vătămate aproape 308 mii de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *