Reprezentanți ai Partidului Verde Ecologist spun că „pădurile din Republica Moldova sunt furate fără milă, din cauza unui management defectuos al domeniului silviculturii”. Într-o conferință de presă la IPN, liderul formațiunii, Anatolie Prohniţchi, a spus că în ultimii 15-20 de ani pădurile moldovenești sunt percepute ca o sursă de îmbogățire.

Potrivit lui Anatolie Prohniţchi, pe seama defrișării pădurilor și vinderii lemnului se îmbogățesc partidele politice care se află la guvernare și care își pun reprezentanții lor în fruntea Agenției Moldsilva. Totodată, spune liderul PVE, salariile silvicultorilor sunt unele dintre cele mai mici în Republica Moldova, iar vinderea lemnului este și pentru aceștia o sursă pentru un trai mai decent.

Anatolie Prohniţchi mai spune că în ultimii ani, deși sunt multe granturi pentru împădurire, nu se atestă o îmbunătățire a situației în domeniu. Iar acțiunile anuale de plantare a arborilor sunt mai mult acțiuni politice, or nimeni nu mai are grijă de acele terenuri după plantare.

Liderul PVE a mai spus că concursurile pentru funcția de director al Agenției Moldsilva de fiecare dată sunt mimate, iar rezultatele lor sunt cunoscute cu anticipare. „Ajunge să gestioneze domeniul silviculturii un membru de partid sau o persoană afiliată politic”, menționează Anatolie Prohniţchi.

Detalii la acest subiect găsiţi pe ipn.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *