Pe fundalul unui declin global al populației religioase, o explicație clară a Bibliei a atras peste 140.000 de credincioși la biserică, precum și atenția a milioane de oameni.

“Seminarul Online al Shincheonji: Mărturia privind Pildele Tainelor Cerului și Adevărata lor Semnificație”, care începe pe 3 ianuarie, este organizat de Shincheonji Biserica lui Isus, Templul Cortului Mărturiei. Această rundă de seminarii care au ca scop explicarea si înțelegerea pildelor scrise în Noul Testament al Bibliei, va fi transmisă prin live-stream pe YouTube în fiecare luni și joi, la ora 10:00 (GMT+9),  incepand din 3 ianuarie până pe 28 martie.

“Pildele sunt elementul cheie pentru a înțelege tainele împărăției cerurilor. Profețiile din Vechiul Testament s-au împlinit în momentul primei veniri a lui Isus. Acum”când a venit vremea” (Ioan 16:25), Isus a lăsat  ca profețiile Noului Testament să se împlinească. Putem sa incepem sa intelegem adevăratul sens al profetiilor pe măsură ce ele sunt  dezvăluite”, a declarat un oficial al bisericii.

Seminariile anterioare despre cartea Apocalipsei au fost lansate pe YouTube în ultimele trei luni în 24 de limbi și au ajuns la 7 milioane de vizualizări în 136 de țări, incluzând si participarea a 16.000 de pastori. Shincheonji Biserica lui Isus a declarat că 1.200 de lideri ai bisericii globale din 57 de țări au semnat memorandumuri de înțelegere/parteneriat cu biserica, pentru a stimula cooperarea internațională și schimburile pentru sprijin educațional.

În ceea ce privește semnarea memorandumului, pastorul Jerry Hagerman de la Biserica Misionara Wayside din Virginia, SUA, a declarat: “Vreau să pot crește în cuvânt și vreau să învăț și congregația noastră […] și să ajut să îi aduc de la moarte la viață. Vreau să fiu una cu împărăția lui Dumnezeu și să am o comunicare deschisă”.

Într-un raport recent al unui studiu al Centrului de Cercetare al Opiniei Publice Peu realizat in  decembrie 2021, s-a cosntatat ca trei din zece adulți din Statele Unite sunt acum neafiliați din punct de vedere religios. Cea mai afectată în scăderea populației religioase în rândul confesiunilor creștine este confesiunea protestantă, care a înregistrat o scădere constantă de la 52% în 2007 la 40% în 2021.

Această tendință este reflectată și de o altă investigație realizată de Lifeway Research din Nashville, care spune că majoritatea americanilor îl consideră pe Isus  o realitate  istorica, dar din punct de vedere religios, nu au cunoștințe biblice despre motivul  pentru care Isus a venit. Potrivit raportului, doar 9% dintre cei 1.005 respondenți știau că misiunea sa a fost aceea de a da cuvântul deschis (împlinirea) Vechiului Testament.

De cealaltă parte a globului, numărul  celor ce sunt afiliați la religie este in crestere. Contrar scăderii numărului de confesiuni tradiționale, începând din 2019 și pe tot parcursul pandemiei cu COVID-19, peste 140.000 de persoane s-au alăturat Shincheonji Bisericii lui Isus, după cursul de educație biblică.

Un oficial al Shincheonji Bisericii lui Isus a declarat: “În întreaga lume, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu boli, dezastre și greutăți din cauza COVID-19 și se gândesc profund la sensul vieții și al suferinței. Religia trebuie să fie capabilă să le ofere răspunsuri acestor oameni. În lumea religioasă, unde activitățile față în față sunt limitate, educația ar trebui să ajungă la fiecare individ din comunitățile locale.”

“Ceea ce îi atrage pe oameni la cursurile oferite de Biserica Shincheonji, este explicarea clară a misiunii lui Isus în Noul Testament”, a continuat el.

(Puteți urmări seminarul căutând „ SCJ Romania TV „  pe YouTube sau accesând link-ul https://www.youtube.com/channel/UC8UBmSLlZf4ivNQg11r9idw?app=desktop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *