Vești îmbucărătoare. Se atestă o tendință de reducere a accidentelor rutiere și, respectiv, micșorarea numărului de persoane decedate în urma diverselor coliziuni. Spre exemplu, dacă în 2008 s-au înregistrat peste 500 de persoane decedate, în 2017 numărul decedaților urmare a accidentelor rutiere a fost de 287 de oameni. Statistica a fost prezentată de Pavel Apostol, specialistul principal din cadrul Inspectoratului Naționale de Patrulare, în cadrul emisiunii “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”.

PAVEL APOSTOL, specialist principal, Inspectoratul Național de Patrulare

Dacă ne uităm cu câțiva ani în urmă, putem să constatăm că avem o tendință de scădere a accidentelor rutiere, a numărului persoanelor decedate. Exemplu cel mai elocvent ar fi că, dacă în anii 2008-2009 noi înregistram peste 500 de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, în 2017 au fost înregistrate 287 de persoane decedate urmare a accidentelor rutere. Tendința este în descreștere, dar noi nu ne oprim la asta. Permanent suntem antrenați în multe activități de contracarare a încălcărilor a legislației rutiere. Nu în ultimul rând, facem diverse campanii de informare și de prevenire a accidentelor rutiere.

https://www.facebook.com/ecofmmd/videos/1648978328516307/

Precizăm că, în fiecare zi de luni, la emisiunea “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM” vine câte un reprezentant al Inspectoratului Național de Poliție pentru a informa cetățenii despre acțiunile și campaniile demarate de oamenii legii din Republica Moldova. Proiectul poartă denumirea sugestivă “Polițiști pentru Oameni”.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *