Ai absolvit un colegiu sau ești în ultimul an de facultate – fie la zi, fie cu frecvență redusă? Ți-ai luat licența într-un domeniu, dar vrei să faci (și) jurnalism? De 14 ani, Școala de Studii Avansate în Jurnalism este locul unde, în doar zece luni, înveți meseria de jurnalist de la cei mai buni profesioniști locali și internaționali.

Ce este ȘSAJ?

ȘSAJ este un proiect ambițios al Centrului pentru Jurnalism Independent din Moldova, care vine să răspundă celor mai noi tendințe în materie de predare/învățare și practicare a meseriei de jurnalist, într-o lume în care Convergența și Inovația dictează regulile în jurnalismul de calitate. Noi nu suntem o instituție de învățământ clasică, dar nu anulăm importanța elementelor care fundamentează dintotdeauna jurnalismul. Noi aducem noutatea, interactivitatea și tehnologiile în procesul de formare a jurnalistului universal al secolului al XXI-lea.

Ce vei învăța?

Studenții/-tele ȘSAJ vor învăța de la cei mai buni jurnaliști și experți media de la noi și de peste hotare pe ce și din ce este construită profesia de jurnalist, care îi sunt pilonii și cum aceștia pot fi ancorați în realitățile mereu în schimbare și inovare ale mileniului al treilea. Știrile, reportajele și interviurile, new media, storytelling-ul și design-ul, arta sunetelor și a imaginii video, fotografia, blogging-ul și vlogging-ul, jurnalismul de investigație – acestea și multe altele fac parte din oferta noastră educațională pentru tine, unică în R. Moldova.

Tot la ȘSAJ vei testa aplicații, realiza propriile produse media, întâlni personalități din politică, economie sau business, dar și participa în proiecte media locale și internaționale.

Ce trebuie să faci pentru a deveni student/-ă ȘSAJ?

Pentru a fi printre studenții/-tele celei de-a 15-a promoții este suficient să ai studii superioare sau să fii în ultimul an de facultate/colegiu – la zi sau cu frecvență redusă, și să ai ambiție, perseverență, curaj și dorință de a face jurnalism de calitate.

Dosarele vor conține:

Dosarele pot fi depuse electronic, la adresa grabacov@scoaladejurnalism.md sau direct la sediul școlii: str. Veronica Micle 1/1, etajul II până pe 1 iulie 2020.

Mai multe detalii despre procesul de admitere le puteți afla aici:

Pagina web a ȘSAJ

Pagina de Facebook a Școlii

Contul de Instagram al Școlii

și la numărul de telefon: 022 92 94 40.

Școala de Studii Avansate în Jurnalism – Școala TA de Jurnalism!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *