Cursuri de cinematografie pentru tinerii din Republica Moldova. Consiliul Național al Tineretului din Moldova anunță concurs de înscriere la prima școală de cinematografie „Omul de lângă tine”. De astăzi până pe 28 de mai, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani, au posibilitatea să depună CV-urile. După selecție, vor fi cinci zile pline de vară în care vor  învăța să creeze, să monteze și să regizeze un film.

Proiectul „Omul de lângă tine” pus în practică de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova şi susţinut financiar de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, implică tinerii în facilitarea dialogului intercultural și sporirea toleranței în comunicarea interetnică, prin crearea și difuzarea unui ciclu de spoturi sociale sau filme de scurt metraj pe subiecte sociale, care vizează comunicarea interculturală și problemele care o afectează. Acest proiect urmează a fi complementar proiectului „Dialog Intercultural în Moldova”, implementat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) cu suportul Fundaţiei Elvețiene pentru Copii „Pestalozzi”.

Tinerii, în cadrul proiectului, vor beneficia de cursuri de managemntul producției, fotografie, regie, imagine, actorie, distribuție și fundraising, scenografie. Ulterior, se vor crea blocuri de creație, fiecare realizând minim 10 spoturi sociale. Astfel, prin intermediul acestora, CNTM dorește să mărească gradul de toleranță în rândul tinerilor, și nu doar. La finalul școlii de vară va avea loc proiecția filmelor realizate, succedată de dezbateri, feedback și interpretări, un eveniment final în cadrul căruia va avea loc premierea participanților și prezentarea rezultatelor.

Urmează a fi selectați 45 de tineri din 8 regiuni ale țării (Edineț, Bălți, Soroca, Ungheni, Cimișlia, Cahul, UTA Găgăuzia, Chișinău).

Data limită de înscriere este 28 mai. Detalii găsiți pe http://cntm.md/

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *