Jurnalistul Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii “Starea Naţiei” de la TVR, publică pe blogul personal o înregistrare audio în care Doina Gradea, şefa televiziunii publice, jigneşte jurnalişti.

O primă parte a unei anchete realizate de jurnalistul Dragoş Pătraru în ultimele şapte luni, „de când am aflat planul pe care noua conducere îl are cu TVR”, a fost publicată joi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, pe platforma YouTube, unde mai multe înregistrări din discuţii cu Doina Gradea, preşedinte-director general al SRTv, şi Eduard Dârvariu, director TVR 1 şi producător executiv, relevă, spune el, acţiuni de intimidare, ameninţări şi cenzură, informează news.ro.

Acordul semnat cu SRTv îi impune lui Pătraru să nu vorbească „de rău” instituţia, cu excepţia situaţiei în care este vorba despre interesul public.

În înregistrarea video publicată joi pe YouTube, Dragoş Pătraru reclamă, în calitate de avertizor public: acţiuni de intimidare, ameninţări, cenzură, încălcarea valorilor şi normelor etie ale TVR, decizii editorile împotriva interesului public şi decizii financiare împotriva bugetului.

În plin scandal la TVR, Klaus Iohannis retrimite în Parlament legea de organizare a televiziunii publice

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis joi, 3 mai a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea art. 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *