Primarul de la Florești, Valeriu Ceapa, a ordonat, pe 12 iulie curent, să fie schimbat lacătul la ușa sediului postului local de televiziune Flor TV, care se află în incinta Primăriei. Acesta pretinde că instituția media ar avea datorii față de primărie și că nu mai dorește să prelungească contractul de arendă cu Flor TV, scrie media-azi.md.

Incidentul din 12 iulie a fost filmat și publicat pe rețelele de socializare de către Flor TV. În video-ul  publicat se vede cum o persoană, la indicația primarului Valeriu Ceapa, schimbă lacătul la ușa de intrare în sediul postului Flor TV. În imagini mai apare directorul postului tv, Valeriu Postolachi, care susține că primarul și o persoană necunoscută, au schimbat lacătul de la ușă.

Postolachi a chemat și Poliția, însă primarul nu s-a oprit, afirmând că are dreptul să administreze bunurile primăriei așa cum crede el de cuviință. În materialul video, Valeriu Ceapa mai spune că vrea să acorde acest spațiu, situat la subsolul primăriei, unei întreprinderi municipale, fără a preciza cui anume.

Primarul a mai invocat, în același material video, că administrația postului a fost anunțată încă anul trecut, în august, că primăria nu va mai prelungi contractul de arendă cu Flor TV și că jurnaliștii ar fi trebuit să părăsească încăperile încă în luna ianuarie 2019. Acesta a precizat că nu mai dorește să prelungească contractul de arendă.

Alte amănunte la acest subiect vedeţi pe portalul media-azi.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *