O nouă reuşită pentru tinerele talente din Republica Moldova. Şase trofee “Gold Riga Simphony” şi un trofeu “Silver Riga Simphony” au câştigat elevele studioului artistic “Rodica Roşioru” la prestigiosul Concurs Internaţional “Riga Simphony” din Letonia.

Alina Padure, Iulia Teleuca, Mădălina Lungu şi Ariadna Scorpan au avut prestaţii deosebite, care au fost apreciate de membrii juriului din 16 ţări cu note maxime. La concurs au participat reprezentanţi din 22 ţări de pe toate continentele. La Riga, concurentele din Moldova au fost însoţite de Rodica Roşioru, care a fost şi membru al juriului.

De menţionat este faptul că delegaţia Republica Moldova a fost primită la ambasada ţării noastre de la Riga, fapt pentru care îi mulţumeşte lui Eugen Revenco, Secretar de Stat al Ministerului afacerilor externe şi integrarii europene şi Maiei Cuceaidze, însărcinată cu afaceri a Ambasadei Republicii Moldova în Letonia.

“Suntem nespus de fericiţi pentru acest rezultat extraordinar, obţinut într-o competiţie frumoasă, corectă, reprezentativă, cu un juriu de elită, între care s-au regăsit nume mari ale culturii nu numai europene, dar şi mondiale. Notele s-au acordat la vedere, copiii au reuşit să comunice cu fiecare membru al juriului, de la care au primit sfaturi, sugestii, cuvinte de laudă dar şi obiecţii!”, spune Rodica Roşioru.

Concursul se află la a VIII-a ediţie şi în acest an a reunit circa 300 de concurenţi cu vârsta cuprinsă între 4 şi 25 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *