În urma ploilor torențiale înregistrate ieri, 16 iunie, în localitățile Tocuz și Ucrainca, raionul Căușeni nivelul apei în bazinul acvatic din prejama satelor a înregistrat o creștere majoră, iar drumul de acces în satul Ucraina a fost înămolit, fiind blocat accesul către localitate.

Direcția situații excepționale a raionului Căușeni a alertat instituțiile responsabile de gestionarea crizelor pentru a se convoca la fața locului. Pe parcursul nopții specialiștii au monitorizat situația din localități și au utilizat tehnică cu tracțiune sporită pentru a împrăștia petriș pe drumurile înămolite. Salvatorii în comun cu polițiștii au patrulat zona afectată și au monitorizat situația în zonele cu pericol de inundații.

Tot pe parcursul nopții au fost efectuate măsurări a nivelului apei în bazinul acvatic din apropierea localităților Tocuz și Ucrainaca, pentru a evita riscul creșterii. În dimineața zilei de 17 iunie nivelul apei în bazinul acavatic a înregistart o descreștere  cu 1,5 metri,  fiind redus pericolul de inundare a locuințelor din preajmă.

La fața locului în regim sporit activează salvatorii și pompierii din IGSU, polițiști dar și responsabili din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor. Autoritățile publice monitorizează strict situația în teren și se implică la acordarea asistenței necesare tuturor organelor responsabile de ameliorarea situației în localitățile afectate de ploi. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *