Au fost anunţate care sunt cele mai bune cărţi ale anului 2016. Un juriu de specialitate, din care au făcut parte scriitorii Vladimir Beșleagă, Alexandru Burlacu, Mihai Cimpoi, Nicolae Negru, Maria Pilkin și Maria Șleahtițchi, a desemnat titlurile la diverse categorii.

La capitolul POEZIE cea mai bună carte a fost desemnată: “Sufletul meu de până la Big Bang” de Teo Chiriac.

La PROZĂ premiul a fost luat de Dumitru Crudu pentru cartea “Salutări lui Troțki”.

Premiul pentru eseu, critică şi istorie literară a fost acordat lui Adrian Ciubotaru cu “Sfârșit de secol românesc”. Premiul pentru traduceri a fost luat de către Leo Butnaru cu titlul de carte “Când plânge sacadat mașina de tocat Vol. I” și “Un tigru în stradă Vol. II”, volume care aparțin lui de Daniil Harms.

Premiul pentru dramaturgie a fost decernat Mihaelei Perciun pentru “Bustul lui Stalin”.  Iulian Filip și cartea acestuia “Pălăriuța Oranj îl lecuiește pe Dumnezeu de răceală” au luat premiul cărții pentru copii și tineret.

Premiul pentru debut a fost acordat Violinei Galaicu pentru “Filonul bizantin în cultura muzicală națională” și Tatianei Țâbuleac pentru “Vara în care mama a avut ochii verzi”Premiul pentru publicistică s-a dus către Ioan Mânăscurtă pentru cartea care poartă titlul de “Deslușirea semnelor”, transmite portalul 10tv.md, unde găsiţi mai multe detalii la acest subiect.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *