Serviciile de salinoterapie au devenit disponibile pentru locuitorii din raionul Rezina, odată cu afacerea lansata de Irina Bordian. Despre cum antreprenoarea a dezvoltat o afacere profitabilă și cum a reușit să beneficieze de suportul financiar al Uniunii Europene, publicul din mediul online a aflat pe 16  februarie 2021, în cadrul turului de presă LIVE din orașul Rezina. Evenimentul a fost desfășurat în cadrul campaniei de informare „UE pentru Moldova Rurală”.

Antreprenoarea a început parcursul său în lumea afacerilor în anul 2018, după ce i-a venit ideea să amenajeze o mică salină acasă.  Mai târziu, au urmat vizite de studiu la mai multe saline din afara țării, a cercetat beneficiile și a decis să ofere o zonă de tratament pentru locuitorii din zonă.

Beneficiara suportului UE a reușit să obțină un grant în valoare de 139 000 de lei prin programul ODIMM „Femei în afaceri”, lansat în anul 2016, finanțat din bugetul de stat și cofinanțat din fondurile Uniunii Europene prin proiectul „Suport pentru IMM-uri în zonele rurale”. „Nefiind experimentați, am studiat foarte mult domeniul, am făcut un business plan, l-am depus și apoi am aflat rezultatul pozitiv. Astăzi, avem o afacere în creștere”, precizează doamna Bordian.

Peste 200 de persoane au beneficiat până acum de serviciile de tratament în cadrul salinei din orașul Rezina.

Una din prioritățile suportului oferite de UE pentru Republica Moldova în zonele rurale este dezvoltarea antreprenoriatului rural de succes, prin susținerea sectorului IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în zonele rurale. Prin intermediul acestui proiect, finantat de Uniunea Europeana si bugetul de stat si implement de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, este oferit suport pentru dezvoltarea micilor afaceri, în special în zonele rurale și consolidarea unei infrastructuri de suport in domeniu in toata tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *