Maxim Shevcenko, jurnalist şi  membru al Consiliului pe lângă Preşedintele Federaţiei Ruse, a declarat că Rusia  nu are nimic împotriva unirii Republicii Moldova cu România. Asta doar dacă Transnistria se va uni cu Rusia.
Vă invit să nu vă bucuraţi şi să nu credeţi în sinceritatea ruşilor. Pe mine chiar mă întristează  asemenea declaraţii. Nu pentru că nu aş vrea unirea, ba din contră, ci pentru că mă întreb ce o să se întâmple cu românii din Transnistria. Acum este deja un gest de eroism să te declari român acolo. Apoi ce o să se întâmple dacă se va realiza aşa ceva ?

Vedem deja că la Tiraspol sunt mişcări ciudate. Aduc manuale din Rusia. Au un cod fiscal copiat după cel rusesc.  Unde o să-i ducem pe românii care vor pleca de acolo ?  Asta dacă, Doamne fereşte!, nu vor face ca pe timpul sovieticilor la Fântâna Albă, în Bucovina de Nord.
Mai avem Găgăuzia. Ce garanţii avem că nu vor începe şi aceştia un conflict ? Să vă aduc aminte că anul trecut au organizat un referendum prin care au spus că Găgăuzia îşi va proclama independenţa dacă Moldova va adera la UE. Apoi dacă se va uni cu România ! Ce vor face ?!  Atunci cu cine o să ne unim? O să ne unim cu câteva bucăţi din Republica Moldova ?
Tocmai de aceea nu trebuie să muşcăm din mărul otrăvit oferit de Rusia.

AUTOR: Szasz Sebes Paul
pentru radionunta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *