Timp de câteva zile s-a desfășurat degustarea vinurilor produse în cele trei zone cu Indicație Geografică Protejată:  Valul lui Traian, Codru și Ştefan Vodă.

Astfel, producătorii de vin din regiunea Codru, au determinat calitatea vinurilor produse din recolta strugurilor 2017. Au fost degustate 103 vinuri de la 23 de producători. Cei ce au depus mari eforturi la producerea vinurilor – directorii de producerea, tehnologii, specialiștii din laborator au rămas mulțumiți de calitatea vinurilor.

foto: facebook.com/elizaveta.breahna

De asemenea, la Comrat, Oficiul Național al Viei și Vinului a organizat degustarea vinurilor produse în arealul geografic Valul lui Traian, au fost degustate 114 vinuri de la 22 de producători. Vinurile cu Indicațțe Geografică Protejată Valul lui Traian sunt de o calitate înaltă și corespund cerințelor Caietului de Sarcini.

La fel, a avut loc și degustarea regională a producătorilor din Zona Geografică Ștefan Vodă, organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului. Au fost degustate 66 mostre de vin, prezentate de către 9 producători de vin cu Indicație Geografică Protejată. Toate vinurile au fost acceptate, fără nici un refuz. O calitate excepțională a vinurilor produse din strugurii din anul de roadă 2017, a scris pe pagina sa de facebook expertul-oenologul Elizaveta Breahnă.

foto: facebook.com/elizaveta.breahna

REDACTOR: Alexandra Șaiman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *