România rămâne principala destinație pentru sărbătorirea Crăciunului și a Revelionului pe rit vechi a turiștilor din Republica Moldova, deși numărul lor este în descreștere. Mulți dintre cetățenii țării noastre și-au îndreptat atenția în acest an și spre stațiuni din Ucraina sau chiar Bulgaria, unde prețurile sunt mai mici, transmite Moldpres cu referire la AGERPRES.

„Vatra Dornei, Sângeorz-Băi, Valea Prahovei, Poiana Brașov sunt zonele preferate de turiștii moldoveni, mai ales pentru cei care vin la schi. Majoritatea aleg ca mijloc de transport autocarul pentru că le place să meargă în grupuri mai mari. Cei care vin cu autoturismul propriu aleg stațiunile apropiate de graniță”, a precizat Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Bugetul mediu alocat de turiștii moldoveni pentru petrecerea acestor sărbători este cuprins între 150 și 200 de euro de persoană, cu transport inclus. Aceasta face ca mulți turiști moldoveni să se îndrepte către destinații de schi mai ieftine, precum Bukovel, în Ucraina. Din această cauză, în acest an, numărul moldovenilor care petrec Crăciunul și Revelionul pe rit vechi în România este în descreștere, a precizat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România – FAPT.

Reprezentanți din domeniul turismului susțin că România ar avea mai mulți turiști din Republica Moldova dacă ar exista conexiuni aeriene sau o autostradă Moldova – Transilvania.

În acest an, angajații din sectorul public au beneficiat de trei minivacanțe cu ocazia marcării Revelionului și a Crăciunului.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *