Roman Prodius a devenit câștigătorul Maratonului Internațional de la Chișinău, la dinstanța de 10 km. Sportivul mărutrisește că i-a fost destul de ușor să alerge cele 33 de minute. Mai mult, competiția a fost un antrenament bun pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

radionunta.com precizează că, Roman Prodius a devenit primul sportiv moldovean care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. Sportivul a reuşit această performanţă după ce s-a clasat pe locul opt la Maratonul Internaţional de la Viena, la care au participat peste 40 de mii de sportivi.

Conform Sistemului de calificare la Jocurile Olimpice 2016, primii 10 clasaţi în maratoanele etichetate Golden Label în perioada 01.01.2015 – 11.07.2016 obţin baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

La începutul lunii martie, Roman  a câştigat crosul de la Amendoeira, Portugalia, ajungând primul la finişul probei de 8.2 kilometri.

După maratonul de astăzi, de la Chișinău, Roman Prodius se pregătește să participe în acest an la Jocurile Europene de la Baku şi la Campionatul Mondial de la Beijing.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *