RISE Moldova a radiografiat lista celor 101 deputați și a identificat aleșii poporului care, pe lângă funcția de demnitate publică, mai dețin și funcții de administratori în propriile afaceri. Unii dintre aceștia nu se sfiesc să încalce legea, indicând jobul chiar în CV-ul publicat pe pagina Legislativului, scriu jurnaliștii de la rise.md.

Socialistul Alexandr Nesterovschi este deputat deja de cinci ani, obținând al doilea mandat la parlamentarele din 24 februarie 2019. În tot acest timp de când ocupă un fotoliu de ales al poporului, Nesterovschi a reușit să combine deputăția cu funcția de administrator în cadrul Fama Glamosa SRL, companie în care deține o cotă de 50%. Mai mult, chiar a indicat despre acest lucru în CV-ul său publicat pe site-ul Parlamentului. DetaliiAICI și AICI

Conform legislației Republicii Moldova, în momentul în care o persoană ajunge deputat, aceasta are la dispoziție 30 de zile ca să renunțe la celelalte funcții remunerate, excepție făcând doar activităţile didactice şi ştiinţifice. Dar, reieșind din datele Camerei Înregistrării de Stat (CÎS), Nesterovschi este administrator încă din 2013.

Detalii, pe rise.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *