Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Ianuș Erhan, i-a convocat astăzi într-o ședință pe șefii Poliției, după ce șapte inși au fost eliberați din arest săptămâna trecută, la puțin timp după ce au snopit în bătaie doi tineri în Parcul Catedralei din centrul Chișinăului, unul dintre care a ajuns în stare gravă la spital, scrie ziarulnational.md.

Surse din cadrul Poliției Capitalei au declarat pentru portalul deschide.md că Ianuș Erhan ar fi semnat un ordin prin care i-a suspendat din funcție pe șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Buiucani, Afanasie Terente, dar și pe șeful Secției urmărire penală a IP Buiucani.

Sursa precizează că abia astăzi, la aproape cinci zile după incident, anchetatorul Evghenia Gurițanu, cea care i-a eliberat pe agresori, a decis să-l audieze și pe al doilea tânăr bătut.

Menționăm că cei doi tineri au fost luați la pumni de către șapte persoane care se aflau în stare de ebrietate, în noaptea de joi, 24 octombrie, în jurul orei 23:00, în Parcul Catedralei. Agresorii ar fi intenționat să le fure bicicleta.

Ulterior, unul dintre cei doi tineri a ajuns în stare gravă la spital, iar cei șapte agresori au fost eliberați imediat după ce au fost audiați de către anchetatorul Evghenia Gurițanu, care potrivit declarațiilor făcute de către șeful interimar al IP Buiucani, Afanasie Terente, ar fi considerat că bătăușii nu prezentau pericol pentru societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *